Jump to content

Nagy biciklis a pilóta

2021. 08. 25. 18:19

Mint közismert a kétszeres Formula 1-es világbajnok Fernando Alonso elhivatott kerékpáros, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy idén februárban elütötte egy autó, ám a spanyol autóversenyző mindezek ellenére sem volt hajlandó még a korábbi menedzsere tanácsára sem felhagyni a bringázással.

„Az esetet követően kicsit többet ültem a hegyikerékpáromon, kerültem a forgalmasabb közutakat, de a felkészülésem továbbra is a bringázáson alapszik” - nyilatkozta Alonso, aki korábban szeretett volna profi kerékpáros csapatot alapítani, sőt az Euskaltel-Euskadi megvásárlásának a lehetősége is felmerült egy a nevével fémjelzett konzorcium kapcsán.

 

A negyvenegy éves sportoló a minap ismételten csak a bringája nyergében vonta magára a figyelmet, a közelgő Formula-1-es versenyhétvégére készülve 162 kilométert - 2066 méternyi szint - abszolvált, 5 óra 44 perc alatt, ami 28,3 kilométer/órás átlagnak felel meg. Ezzel a teljesítményével számos sportszerető elismerését kiérdemelte.

Az autóversenyzők körében egyre népszerűbb az országúti bringázás, amely kiváló felkészülést biztosít a rendkívüli fizikai megterhelést előidéző autóversenyek előtt. Talán a pályafutását 2013-ban lezáró Mark Webber volt az első, aki egy országúti kerékpár nyergében igyekezett minél jobban felkészülni az előtte álló kihívásokra.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)