Jump to content

Vuelta hírek

2021. 08. 25. 18:18

A szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma) sikerét hozta a Spanyol Körverseny tizenegyedik etapja, összetettben továbbra is a norvég Christian Odd Eiking (Intetrmarché-Wanty-Gobert Materiaux) vezet.

Antequera és Valdepenas de Jaén között egy dimbes-dombos, a tizedik etaphoz kísértetiesen hasonlító, mindössze 133,6 kilométeres penzummal folytatódott a 76. Spanyol Körverseny. A mezőny dolgát a szakasz végén a Puerto de Locubin (8,8 kilométer, 5%) második kategóriás emelkedője nehezítette meg, de az utolsó kilométer sem síkon zárult.

A kezdeti próbálkozásokat követően egy öt fős sor tudott elszakadni, amelybe Edward Planckaert (Alpecin-Fenix), Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA), Magnus Cort (EF Education-Nippo), Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) és Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) keveredett bele.

Az elmenés legnagyobb előnye mindössze két percnél tetőzött, miközben a főmezőny élén leginkább a Team BikeExchange és a Jumbo-Visma sorai diktálták a tempót.

 A gyorsasági részhajrát Planckaert nyerte, ellenben a Puerto de Locubin megkezdése előtt a Bahrain Victorious és a Movistar sorai ragadták magukhoz a kezdeményezést, minek eredményeként a spicc előnye a hegy kezdetére drasztikusan lecsökkent.

A meredeken Cort próbált továbbmenni a szökésből, társait a főmezőny viszonylag hamar utolérte, a dán kerekes bukott át elsőként a hegycsúcson, eközben a főmezőnyből David de la Cruz (UAE Team Emirates) és Damiano Caruso (Bahrain Victorious) akciózott – utóbbi egyértelműen a pöttyös trikóér folyó harcban igyekezett növelni az előnyét.

Cort fél perc előnnyel kezdhette meg a lejtmenetet, melynek a fele az utolsó egy kilométerre is megmaradt, ám az utolsó kategorizálatlan hegyen nem tudta tartani a fórját, így száz méterre a céltól megfogták.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)