Jump to content

Merida Big Nine Team

2016. 08. 15. 16:34

Kipróbáltuk Hermidáék bringáját!

Jövő hét végén kezdődnek az idei év legkomolyabb XCO versenyei. Szombaton Gunn Rita Dahle rajtol ennek a Merida bringának a nyergében, vasárnap pedig José Antonio Hermida küzd meg a többiekkel. Mi pedig már letesztelhettük az új csodafegyverüket!

Ezen a képen már a sporteseményre készült festéssel látható a 2017-es Merida Big Nine bringa, mi viszont az eredeti, boltban is kapható modellt kaptuk meg tesztelésre, de a váz természetesen ugyanaz, abban nem lesz változás, ahogy a magyar származású és a Meridánál dolgozó fejlesztőmérnöktől, Röszler Csabától is megtudhattuk.

Rengeteg változás történt a merev csúcs XC váz esetében, ami 29”-os kerékkel Big Nine, 650B esetében pedig Big Seven névre hallgat, tehát nem lehet ráncfelvarrásnak nevezni, ahogy nem beszélhettünk arról tavaly sem a Ninety-Six bemutatásakor, ami a cég össztelós zászlóshajója.

Talán érdemes elsőnek a legfontosabb adatokról beszélni, és ez nem más mint a súlya. A CF5-ös karbon váz M-es 29-es kerekű kivitelben 900 grammot nyom, amihez ha hozzávesszük még az apró kütyüket (bilincsek, tengely, alsócső-láncvilla védő), akkor is éppen átbillen az 1000 grammon a mérleg nyelve, mivel a gyári adatok szerint 1005 g a komplett váz súlya! Ez több mint figyelemreméltó adat.

bikemag.hu/kerekparoselet.hu/freeimages.com