Jump to content

SR Suntour Auron RC2 teleszkóp teszt

2016. 08. 17. 22:02

Az SR Suntour downhill, enduró, all-mountain, trail és XC telóit bemutó tesztsorozatunkat a 160 mm-t mozgó Suntour Auron RC2 27,5” villával kezdjük, ami elsősorban enduró vagy all mountain felhsználást tesz lehetővé.

Az Auron volt a Suntour első, 650B-s kerékmérethez tervezett villája. Az új trendnek megfelelően két kg alatti 160 mm-t mozgó telóval száll be a gyártó a többi nagynevű konkurens termék mellé a mi kegyeinkért versengve. Elérhető 27,5″ és 29″-os méretben is, többféle csillapítással és akár út állítós verzióban is. A lecke fel lett adva, nézzük mit is tud az új kihívó!

Kézbe véve a villát, igényesen kidolgozottnak látszik és érzésre relatíve könnyű is. Szépen megmunkált kúpos alu nyak kapcsolódik az üreges vállba, amely 34 mm átmérőjű, belülről váltakozó falvastagságú becsúszószárakban folytatódik. A villaláb magnézium ötvözet, amely 100×15 mm-es Qloc Ti 2 tengelyt fogad. A fékrögzítés PM tipus, adapter nélkül 160 mm-es tárcsához tervezve. 2,5-ös köpennyel használva is megfelelő a sárférőhely.

Belülről az Auron egyik oldalában a csillapatás, másik oldalában pedig a rugózás kapott helyet. A QSP (azaz magyarul gyorsan szervizelhető termék) filozófia jegyében a csillapítást cartridge rendszerrel oldották meg, amely kívülről állítható kis és nagysebességű oda, és kis sebességű visszaút csillapítással rendelkezik.

Tág határok között szabható személyre a villa, és már egy kattanás is érezhető az RC2 egységen. A másik oldalon levegő kamra található, amely 2 különböző keménységű és hosszúságú negatív rugóval kiegészülve könnyű megindulást produkál. A légkamra méretét is lehet állítani. A levegő szelepes kupak alatt található egy sárga elasztomer darab, melynek méretét egy késsel személyre szabhatjuk szó szerint.

(Forrás: kerekparoselet.hu/bikemag.hu)