Jump to content

2017-ES MERIDA KERÉKPÁR ÚJDONSÁGOK...

2016. 08. 18. 22:10

...aszfaltra, pályára.

Scultura 6000D:

A tavalyi nagy dobás, a szuper könnyű SCULTURA bemutatása után,   már hozzák is az új csúcsgépet, csúcsformában, tárcsafékkel. Az alapgondolat végtelenül egyszerű: a tárcsafék minden körülmények között, bármikor lealázza a legkirályabb felni féket is, így ha a terepversenyek világában bevált, miért ne próbálhatnánk ki országúton is? A klasszikus stílus kedvéért 2017-ben meghagyták a felni fékes modelleket is az újak mellett, az alaptól a csúcskategóriáig.

Az agresszív versenygeometriás CF4 vázzal indul a top kategória és halad lefelé a kényelmesebb pozíciót biztosító, hosszabb fejcsővel ellátott CF2-n át egészen a LITE alumínium modellig. Minden SCULTURA DISC vázat felvértezték saját „Disc Cooler” (tárcsa hűtő) technológiával, hogy a tárcsafék egyik legnagyobb hátulütőjét, a forrósodást csökkenjen, továbbá minden bowdent, hidraulika csövet és elektromos vezetéket elrejtettek a vázba, hogy az új SCULTURA DISC ne csak praktikusságával, de esztétikájával is belopja magát az országúti kerékpárosok szívébe.

Reacto Track:

A MERIDA legelső pályakerékpárját úgy tervezték, hogy az ne csak a velodrome-ban, de a legújabb divatnak megfelelően az utcán is megállja a helyét. Ennek megfelelően – ahogy a neve is mutatja – az aero király REACTO kissé módosított vázát kapta. Az áttételekkel sem lesz gondod, a hátsó papucs bőven elég szabadságot ad egy combos pálya és egy lazább városi kombó lánchossz bütykölés nélküli cserélgetéséhez. Az újonc természetesen megfelel az UCI szabályoknak, akárcsak a KRESZ-nek, hiszen a városi közlekedéshez elengedhetetlen első fék felfogatási lehetőségét is diszkréten elrejtettük a villájában. 2017-ben kétféle alumínium modell érkezik.

Urban Crossway:

Hosszú időn át a CROSSWAY szériánról a következő kifejezések valamelyike juthatott eszébe a kerékpáros közönségnek: olcsó, strapabíró, szinte mindenre használható bicikli. Tavaly egy kis színesítéssel új, CROSSWAY URBAN cirkálókat dobott a cég piacra a város forgatagába szánva azokat, melyek szerencsére igen nagy sikert arattak. Ezen felbuzdulva folytatják az URBAN széria fejlesztését: 2017-től elérhető a CROSSWAY URBAN 7000, karbon vázas, top kategóriás városi szaladgálós kerékpár, a továbbfejlesztett alumínium modellek mellett.

Katt ide a képekért.

 

(Forrás: kerekparoselet.hu/velo.hu)