Jump to content

Winterhat Windblock sapka és Thermoneck sál

2017. 12. 10. 11:50

Téli időszakban kiemelten oda kell figyelnünk a nyakunk és a fejünk melegen tartására, mert ezekről a testrészekről nagyon könnyen meg lehet fázni és akár komolyabb betegséget is összeszedhetünk, ha nem vigyázunk. 

A téli kerékpározáshoz elengedhetetlen egy jó sapka beszerzése, mely megvéd a menetszéltől és a hidegtől, de emellett megfelelően szellőzik és nem ázik el benne a fejünk. A BBB Winterhat Windblock egy speciálisan téli körülményekre fejlesztett sapka, mely a hosszú téli edzések alatt is végig megóvja a fejünket.

A Winterhat Windblock sapka kulcseleme már a Raceshield Windblocker kesztyűnél említett Trioxx anyag, mely kiváló szél- és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik. A Trioxx egy három rétegű anyag, ahol a külső réteg egy rugalmas poliuretán hártyára van felerősítve, a belső részen pedig egy gyapjúréteg tartja melegen a fejünket. Ez a homlokrészt és a füleket védő különleges membrán meggátolja, hogy a hideg menetszél áthatoljon a sapkán és rosszabb esetben kellemetlen homloküreg-gyulladást okozzon nekünk, viszont lélegzőképességének köszönhetően nem fülledünk be a sapkába. (Zárójelben megjegyezném, hogy a túlzott nedvesség minden ruhadarabon rossz, mert úgy sokkal gyorsabban áthűlnek).

A sapka felsőrésze jól szellőző thermo anyagból készült, mely segíti a fölösleges pára eltávozását. Hátul a gyártó kicsit meghosszabbította a Winterhat Windblocker-t, ezáltal a sapka a nyakunkat is valamelyest védi. Varrásai laposak, a sisakot felvéve sem nyomják a fejünket.

 

(Forrás: bikemag.hu)