Jump to content

Cateye Rapid X2 Kinetic (TL-LD710K) hátsó lámpa

2017. 12. 27. 20:02

A Cateye kerékpár-világítások és egyéb kiegészítők több évtizede a piaci kínálat élvonalába tartoznak, a hírnevüket elsősorban a magas technikai színvonalnak, a megbízhatóságnak és a tartósságnak köszönhetik. Folyamatos műszaki fejlesztés jellemzi az 1964-ben alapított oszakai céget: az új Cateye Rapid X2 Kinetic hátsó lámpa kiváló példa az innovatív hozzáállásra.

A 2017-es piaci kínálatban az egyik legérdekesebb újítás a mozgásérzékelő “féklámpás” Cateye Rapid X2 Kinetic. A COB-LED-et alkalmazó hátsó világítás Lithium-Polymer akkumulátort tartalmaz, ami mikro-USB csatlakozón tölthető. Az igazi érdekessége az, hogy nemcsak villog vagy folyamatosan világít, mint a több száz konkurens kerékpárlámpa, hanem a gyorsulásérzékelő szenzornak köszönhetően fékezéskor folyamatos „turbófényű” üzemmódba vált, így figyelmeztetve a kerékpár mögött jövőket a lassulásra. Ez hasznos mind a közúti forgalomban, mind a kerékpárutakon vagy a közös bicajozások során.

Egyértelmű, hogy városi használat esetén rendkívül hasznos az újdonságnak számító “kinetic” funkció. De ezzel nem merül ki a Cateye Rapid X2 Kinetic hátsó lámpa minden tudománya: a tekintélyt parancsoló, akár több 100 méterről észrevehető 50 lumenes fényerőt akár 30 órán át tudja biztosítani, emellett 180 fokos láthatóságot nyújt. Kézbe véve a parányi méret és elenyésző tömeg a szembetűnő: a lámpa mindössze 32 grammot nyom a mérlegen, ennek ellenére fényereje az egyik legintenzívebb a villogók kínálatában!

(Forrás: bikemag.hu)