Jump to content

Biztonság biciklizés közben is

2020. 03. 31. 22:12

A norvégiai illetőségű Hamax több mint 50 éves múltra tekint vissza, viszont a mi vonatkozásunkban “csak” 30 éve van jelen, ugyanis 1981-ben készült az első gyermekek szállítására alkalmas ülés. Tudni érdemes még róluk, hogy a Moss-ban lévő főhadiszállás leginkább a kereskedelemre fókuszál, míg a Hollandiában található részleg a termékfejlesztésre specializálódott. Hitvallásuk szerint a biztonság és a kényelem elsőrangú szempont, amit folyamatos belső és külső tesztelésekkel fejlesztenek, természetesen megfelelve a kérdéses Európai szabványoknak.

Három fő részre osztható palettájuk, amiből az egyik legfontosabb tétel a kerékpáros gyerekülések köre, a gyermekszállító utánfutók köre, illetve az ezekhez kapcsolódó gyermekek számára fejlesztett bukósisakok köre.

Gyerekülések

A lehetőségek skálája meglehetősen széles: az alap Kiss modelltől kezdve egészen a külön kategóriát képviselő Caress-ig elmerészkedhetnek azok, akiknek a gyermek maximális kényelme és biztonsága az első szempont és nem az ár. De lássuk hogyan épül fel a paletta:

Kiss: belépő modell a minőségi gyermekszállítás világába. Igény esetén pakkban is megvásárolható, kissé “felpimplelve” a gyerekülés kinézetét. Csak vázra szelhető konzollal elérhető. Ára önmagában 21 990 Forint, míg csomagban 28 990 Forint.

Sleepy: a Kiss modell tudása megfejelve egy 12,5 fokos dönthetőséggel. Ez előnyös tulajdonság, ha gyermek elfárad és elalszik bringázás közben. Ára 29 990 Forint.

Smiley: kissé masszívabb, merevebb széket kapunk jobb párnázottsággal. Talán legfontosabb extra, hogy az adaptere zárható, ami valljuk be igen praktikus extra. Ára 26 990 Forint.

Siesta: Akár a Kiss és a Sleepy esetében, azonos tudás a Smiley-val, de kiegészítve a dönthetőséggel. Ez a modell elérhető csomagtartóra szerelhető kivitelben is.  Ára 32 990 Forint.

Zenith: ugyanazt az elegáns dizájnt kapta, mint a csúcsmodell Caress, de jóval olcsóbban. Elérhető vázra szerelhető és csomagtartóra szerelhető kiadásban is. A csomagtartós verziók E-bike kompatibilisek is. Áruk 27 990 Forint (konzolos) és 29 990 Forint (csomagtartós).

Gyerekszállító utánfutók

Az utánfutók igen hasznos szerkezetek. Akár két gyermek szállítását is lehetővé teszik, közben a kicsik védve vannak az időjárás viszontagságaitól, látóterük kiszélesedik, miközben kényelmük és biztonságuk a legmagasabb szintre emelkedik. Az utánfutók úgy vannak tervezve, hogy egy esetleges esésnél sem borulnak fel. Ráadásként csomagszállításra is remekül használhatóak, hosszabb sétához, túrázáshoz is remekek.

Avenida One, Avenida Twin: 

Egy vagy két személyes variánsaiban élmény az utazás. Áttetsző oldalfalak könnyítik a kilátást, de két lépcsőben állítható napvédő megakadályozza a direkt napsugárzást. Beépítve találunk még egy bogárhálót, illetve egy esőhuzatot is. Reflektív felületei növelik a láthatóságot, összecsukhatósága pedig helytakarékos tárolást vagy szállítást tesz lehetővé. Kezelése egyszerű, semmivel sem bonyolultabb, mint egy babakocsi, anyukák is bátran nekiláthatnak. A háttámla fokozatosan dönthető, ötpontos biztonsági övvel van ellátva, hátuljában pedig méretes tárolórekesz található. Egészen biztos, hogy semmi nem fog otthon maradni hely hiányában. Az elgurulást egy parkolófék akadályozza meg. Ez a modell inkább a mindennapi használatot támogatja. Ára modelltől függően 179 990 vagy 189 990 Forint.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)