Jump to content

Szemüvegek sportolás utánra

2021. 05. 12. 15:53

Minőség, komfort, technológia – immáron több mint 30 éve jellemzik ezekkel a Rudy Project sportszemüvegeket, melyeket ma már különböző sportokban rengeteg aktív sportoló tapasztal meg saját maga is. De a sportok mellett, a hétköznapokra tervezett szemüvegeket is kínál az olasz gyártó, melyek hasonló minőségben érkeznek.

Fejlett lencsék

Bár a napszemüvegektől nem várunk el forradalmi technológiákat, sem újításokat, de a hétköznapi tevékenységek és szituációk során is nagyon fontos szemünk – mind a fizikai-, mind a káros sugárzásokból és torzításokból eredő behatásokkal szembeni – védelme. Így a lifestyle-modellek lencséi egyrészt, a sport-modellekben található lencsékhez hasonlóan, fejlett szerkezetű és tökéletes optikai tisztaságú lencsék, másrészt minden egyes lencse különleges króm, illetve szilíciumoxidos kezelésen megy keresztül, hogy elérjék a kívánt UV-sugárzásvédelmet (UV400). Egyes lencsék további fém-oxidos külső bevonatot is kapnak (Laser- és Multilaser-lencsék), melyek erősebben redukálják a szúrófényeket, miközben nagyon vagány külső megjelenést nyújtanak.

De a legfejlettebb technológiák közül is van, ami jelen van az utcai modellekben is. A Rudy Project saját fejlesztésű Polar 3FX polarizációs-technológiája (nem egy a lencse külső felületére felvitt polarizációs fólia révén redukálja a fénytöréseket, csillogásokat és szúró fényeket, hanem a lencse anyagában, teljes keresztmetszetében) eddig is kiemelkedően jó látásélményt nyújtott – főként vízen, vízparton, havon és vezetés során. A mérnökök sokévnyi intenzív kutatása és fejlesztése révén idén ez a megoldás megújul. Az eddigi Polar3FX lencsékbe most beintegrálták a vadon új HDR (High Dynamic Range) szűrőt, mely tovább fokozza a vizuális látványt. Így nem csak kiválóan csökkentik a fénycsillogásokat és fénytöréseket, hanem kiemelik a kontrasztot is, ezáltal nem csak redukálják a szemfáradását, de növelik a komfortot és a látásélményt is.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)