Jump to content

Pieter Weening nyerte a Svájci Kör hatodik szakaszát

2016. 06. 17. 21:22

Weese és Amden között egy 162,8 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny, melynek során ezúttal két komolyabb kaptató várta a kerekeseket.

A penzum közepén magasodott a Klausenpass emelkedője, míg hegyi befutóként az Amden várta a mezőnyt. A nap szökése az első nem kategorizált emelkedőn alakult ki. A viszonylag nagy létszámú elmenésbe olyan nevek kerültek bele, mint Philipe Gilbert (BMC), Martin Elmiger (IAM), Maciej Patkersi (CCC Sprandi Polkowice) vagy éppen Pieter Weening (Roompot Oranje). A szökevények és a mezőny közötti legnagyobb differencia hat perc környékén tetőzött. Az etap közepén elhelyezkedő emelkedő megrostálta mind a szökevénycsoportot, mind pedig a főmezőnyt, majd a befutó kaptatója is tett arról, hogy nagyobb különbségek alakuljanak ki.

Hét és fél kilométerrel a vége előtt a holland Pieter Weening (Roompot-Oranje) ment tovább, ekkor az elmenés előnye még mindig négy perc körül mozgott. Weening végül magabiztosan ért haza, szökevénytársai Maximiliano Richeze (Etixx-Quick Step) és Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) előtt. A főmezőnyből Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) bizonyult a legjobbnak, ezzel összetettben a LottoNL-Jumbo csapatának kerekese állt az élre.

velo.hu/Kép: FreeImages