Jump to content

Sagan nem tud leállni

2016. 10. 29. 18:26

Peter Sagan nem bír leállni, a világbajnok szlovák kerekes ezúttal Japánban nyert versenyt. A győzelem értékét növeli, hogy a mezőnyben a Tour-győztes Chris Froome is ott volt, de ő sem tudta megakadályozni Sagant az újabb trófea begyűjtésében. 

A világbajnok Peter Sagan győzelmével zárult a Saitama Criterium névre keresztelt japán kerékpáros verseny. A mezőnyre 57 kilométer várt, a távot pedig 41.7 km/h-ás átlagsebességgel teljesítette a mezőny, amely igen jónak számít, ha azt nézzük, hogy a verseny a holtidényben került megrendezésre. A Tour de France szervezői által tető alá hozott viadalon Sagan a japán Sho Hatsuyamát győzte le a sprintbefutót követően, valamint a Tour-győztes Chris Froome-ot.

„Nagyon gyors volt a rajt, nagy volt a tempó már az elejétől kezdve. Hol valaki elindított egy szökést, hol leálltunk, aztán ismét megindult valaki. Én inkább vártam két-három kört, mert tudtam, hogy ha bekezdek és megyek a többiekkel, akkor hamar elkészülök az erőmmel és csak szenvedni fogok. A folytatásban már tartottam a ritmust a többiekkel, a vége erős volt, de én voltam a leggyorsabb az első négy közül” – értékelte a versenyt röviden a világbajnok és idén káprázatosan szereplő Sagan, aki vb-címét épp pár napja védte meg.

Sagan a versenyen meglepetésre nem a világbajnoknak járó szivárvány színű mezt viselte, hanem a Tour de France-on megszerzett zöldet. A mezőnyben ott volt az idei Tour-győztes Chris Froome is, aki Adam Yates előtt lett végül harmadik.

(Forrás: kerekparoselet.hu/Fotó:twitter)