Jump to content

Összetettben bronzéremes lett Benkó Barbi

2017. 02. 28. 15:19


A 20. jubileumi, 4 napos, kiemelt UCI kategóriás Sunshine Cup Ciprus hegyikerékpárversenyen az összetettben Benkó Barbara (Focus XC Team) bronzérmes lett. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk a verseny 3. szakaszában fantasztikusat hajrázva elsőként ért célba. Az összetettben elért bronzért 130 világranglista pont jár.

A 2017-es Cyprus Sunshine Cup minden szakasza új, a mezőny pedig a szokásosan erős volt

"Az elejétől fogva jól ment. igyekeztem senkivel sem foglalkozni, mentem a saját tempómban, de a mezőny elején… Aztán Spitz tempót váltott és szétszakadtunk, de még így is maradtunk páran elöl, kb. 8-10-en Onnan jött egy technikás hosszabb single trail, majd hullámos terep és ott végleg szétszakadtunk, az élen Rita, Spitz, Michiels, Engen, egy cseh csaj és én maradtunk. Jött a nagy hegy, ott a Michiels belószolt és ketten elszakadtunk. Nem tudott leszakítani, de menni sem akart utána. Aztán értésére adtam, hogy jó lenne ha már menne, nekem tökmindegy, ha utolérnek, rajta van a sárga, vagy dolgozzon velem, de vezetni csak én nem fogok. Aztán mentem, de nem vezetett… a hegy végén meglószolt, de nem tudtam vele menni, nem akartam szétszakadni, mert még volt hátra 25 km” – számolt be a győztes napról Benkó Barbara a bikemag.hu portálnak.

Lefelé utolértem de imádkoztam, hogy érjek le mert iszonyúan fájt a kezem a rázkódástól és nem tudtam rendesen tartani a bicót… lefelé nem ügyes, de előzni sem tudtam, felért ránk Spitz és Rita is, így együtt mentünk az utlosó 15-ön.Próbáltam észben tartani miket mondott nekem Balázs (Rózsa), hogyan kell sprintelni, mert sejtettem, hogy az lesz a vége. Igyekeztem minél többet 2. helyen menni, hogy jó helyről kezdjem. Tudtam, hogy a végén van egy hajtűkanyar, megnéztem rajt előtt a pálya végét. Ott lezártam az ívet és ami a csövön kifér a célig és leszedtem őket. Nagyon durva érzés megverni ilyen neveket… kicsit ezt még emésztenem kell… Remélem az ujjam kibírja még a holnapi XCO alatt, most nagyon kék, valószínű el van törve… De ezzel nem lehet mit csinálni. Összeragasztottam, így pont belefér a kesztyűbe nagy nehezen és nem tud mozogni… Így annyira nem fáj és igyekeztem nem foglalkozni vele.”

Benkó Barbi fantasztikus szakaszgyőzelme után összetettben a kiváló 3. helyet szerezte meg a 20. Cyprus Sunshine Cup-on, ez 130 világranglista pontot jelent. A 4 napos versenyt a belga Githa Michiels nyerte, második a német Sabine Spitz lett.

Összetett 3. helyen végeztem, ami minden várakozásainkat felülmúlta! “Kellemesen” elfáradtam, boldog vagyok, mert ez volt a max, semmi nem maradt bennem, sok pontot gyűjtöttem, de ami még fontosabb, rengeteg motivációt és pozitív energiát a szezonra! Köszönöm mindenkinek a rengeteg gratulációt és üzenetet, de leginkább edzőimnek a szuper felkészítést és Édesapámnak a segítséget itt kint!” – zárta le a 4 napos versenyt Facebook oldalán Benkó Barbi.

(Forrás: kerekparoselet.hu; mti.hu; bringasport.hu; kép: bringasport.hu)