Jump to content

Két magyar is indul Hong-Kongban a ma kezdődő pályakerékpáros vb-n

2017. 04. 12. 14:17

Ma kezdődik és április 16-ig tart a pályakerékpáros világbajnokság Hong Kongban, melyre két magyar is kivívta az indulási jogot: Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló) és Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK) összesen három versenyszámban állnak rajthoz.

Összesen negyvenkét nemzet 370 sportolója – 220 férfi és 150 nő – vívta ki az indulási jogot, közte a két magyar kerekessel.

Lovassy Krisztián remekül szerepelt a 2016/2017-es szezon utolsó két világkupa-futamán Kolumbiában és az Egyesült Államokban. Végül két kvótát is sikerült szereznie, így a pontverseny és a scratch versenyszámokban szurkolhatunk neki, míg Szalontay Sándor sprintben indul az éremért.

Sprintben Szalontay-nak nem lesz könnyű dolga, bár a háromszoros olimpiai bajnok brit Jason Kenny ugyan nem vesz részt a vb-n, de a brit Callum Skinner, a német Joachim Eilers vagy éppen az orosz Denis Dmitriev is kemény ellenfélnek bizonyulnak. Mellettük az ausztrálok, az új-zélandiak és az ázsiaiak is erős csapattal érkeztek.

Lovassy Krisztián számaiban várhatóan a belga Kenny De Ketele, a fehérorosz Raman Ramanau, az ír Mark Downey és az ausztrál Cameron Meyer számítanak a legfőbb esélyesnek.

A férfi scratch számra április 13-án, csütörtökön, míg sprint és a pontverseny eseményeire április 14-én pénteken kerül sor.

A világbajnokság 12-én a női-és férfi csapatüldözéses szám kvalifikációival kezdődik.

(Forrás: kerekparoselet.hu; velo.hu; kép: google)