Jump to content

Tekerj, hogy segíthess!

2017. 05. 23. 14:09

Május utolsó hétvégéjén ismét együtt tekerhetünk a hátrányos helyzetű gyerekek étkezéséért: a 2016-os sikeres programot követően idén a budapesti Belvárosi Fesztiválon lendül akcióba a Budapest Bike Maffia (BBM) és Cofidis.  A koncepció a tavalyihoz hasonló: a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló napi étkezését biztosítják a szervezők.

A nyáriszünet alatt, amikor nincs az iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik. Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000 tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.

A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken, tavaly 1365 gyermek napi étkezését tekerték össze a résztvevők.

A programot a Belvárosi Fesztivál keretein belül rendezik meg, így a koncertek mellett, most akár egy km letekerésével járulhatunk hozzá három gyermek napi étkezéséhez.

Helyszín: 1055 Budapest, Szabadság tér – Belvárosi Fesztivál
Időpont: 2017. május 26-27. (péntek – szombat)
A programról bővebb információ a Facebook esemény alatt: https://www.facebook.com/events/1046774955422389/

(Forrás: kerekparoselet.hu)