Jump to content

Van egy ötletünk: keress sportágat és társakat is a mozgáshoz

2017. 06. 19. 09:54

Tudjuk, hogy a mozgást be kellene építeni mindennapjainkba, de sportoló társ és lehetőség nélkül elillan a mozgás iránti vágyunk. De szerencsére van egy honlap, amely a segítségünkre lehet, ez pedig a sportoljma.hu!

Van az a közhely, miszerint arra van időd, amire szakítasz magadnak. Azok, akik mozgáshiányban szenvednek többnyire az időhiányra fogják, hogy nem foglalkoznak magukkal, hogy a sport, a mozgás kimarad az életükből. Egy másik indok is elég „erős” az esetükben, mégpedig, hogy egyedül senki sem szeret sportolni, és akkor a harmadikat nem is említettük, ami a legtöbbször a lehetőségek ismeretének a hiánya.

Nem mindenki kedveli az edzőtermekben való izzadást, vannak olyanok is, akik egyedül nem mernek, vagy nem akarnak nekivágni mondjuk a futásnak, vagy a kerékpározásnak. Számukra lehet óriási segítség a sportoljma.hu oldal, ahol mindenki megtalálja a neki megfelelő mozgást és ehhez még társakra is akadhat. A weboldalon lehetőség van a saját településünkön belül keresni mind sportot, mind pedig csapatot, a mozgás, a sportolás éppen ennek köszönhetően soha sem volt még ennyire egyszerű, ráadásul mindezt közösségben űzhetjük.

A sportoljma.hu oldalt éppen ezzel a céllal hozták létre. Egészségünk megtartásában nagy szerepe van a rendszeres mozgásnak, és aki sportolt már, az tudja, hogy a mozgás igazi örömforrás. A napi stressz, a nyomasztó terhek és a szerepek, amelyeknek meg kell felelnünk, olyan mázsás súlyként nehezednek ránk, hogy ha nem erősítjük testünket és lelkünket, valamint nem szabadulunk meg a feszültségektől, komoly egészségügyi problémák formájában ütközhetnek ki. Pontosan ez elleni gyógyír lehet a rendszeres mozgás.

A sportoljma.hu oldal olyan lehetőségeket tár fel a mozogni vágyóknak, amely által újabb sportokban próbálhatja ki magát, és emellett kapcsolatait is bővítheti.

Szereted a mozgást, de nem tudod, hogy mihez is kezdj? Nézz szét a sportoljma.hu sportágai között, ahol megtalálhatod - a teljesség igénye nélkül - az asztaliteniszt, a fitneszt, a futást, a futballt, a kerékpározást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a lovaglást, a röplabdát, a squasht, a teniszt vagy akár a túrázást.

A dolog rettenetesen egyszerű: kattints egy sportágra, ezt követően máris lehetőségek egész sorával találkozol. Például ha futni vágysz, akkor kattints a futós ikonra! A kattintás után több közösségi kezdeményezéssel találod szemben magad, a választás csak rajtad múlik, hogy mely csapathoz, közösséghez csapódsz és kezdtek el közösen mozogni. Azt is láthatod, hogy jelenleg mennyien csatlakoztak az adott programhoz. Kedvcsinálóként leírást olvashatsz az alkalomról, a helyszínről, a csapatról, és minden információt megtalálsz, amelyre szükséged lehet. Amelyik program felkeltette az érdeklődésedet, ahhoz csatlakozhatsz újabb csapattagként.

Bátran szemezgess a lehetőségek között. Nem találsz semmi neked valót? Nem találsz a saját településeden aktív programot? Akkor nincs más hátra, indíts egyet Te magad, és verbuválj magad köré társakat. Az oldalra való regisztrálás után hozd létre a saját sportközösségedet, így még könnyebben találhatsz rá olyan sporttársakra, akikkel megoszthatod a mozgás örömét.

Aki egyszer bekerül a sportközösségbe, az folyamatosan értesülhet az újabb sportolási alkalmakról és lehetőségekről. Mindegy, hogy valaki kezdő vagy haladó, szívesen várnak minden érdeklődőt a csapatok.

A programot házon belül már tesztelte a Decathlon: ennek köszönhetően már most több mint 50 működő sportközösséghez, lehet csatlakozni 21 különböző sportágban, az ország legkülönbözőbb pontjain. A programban résztvevők száma már most meghaladja a 350 főt. Cél a több száz sportközösség létrehozása a lehető legtöbb sportágat lefedve és a lehető legtöbb embert megmozgatva.

 

(Forrás: szerkesztőség)