Jump to content

Nem mindennapi sportközösségek

2017. 07. 06. 12:25

Egy ideális világban a mozgás az életünk része. A szomorú valóság ezzel szemben az, hogy sokkal több figyelmet kellene kapnia a sportnak, a mozgásnak, mivel rengeteg ember kínlódik a túlsúly okozta kellemetlenségekkel és mozgáshiányos életmód miatti betegségekkel.

Akár egy séta is megfelelő mozgás lehet ahhoz, hogy az egész napos ülő munka után végre kicsit megmozgathassuk magunkat. Legyen része életünknek a mozgás, kezdhetjük akár piciben is! Egy rövid kocogás, otthoni torna, biciklizés a munkahelyre és vissza, séta hazáig vagy a boltba már mind érezteti hatását. Ha pedig valaki rákap az ízére, talán tovább is lép, igénye lesz a szervezettebb, rendszeresebb mozgásra.

A kezdeti lelkesedés könnyen alábbhagyhat azoknál, akiket kívülről nem motiválnak. Mondvacsinált ürügyeket találva, fokozatosan hagyhatja el a mozgást. Emiatt sokan keresnek olyan sportot, ahol többen megfordulnak. Például a futás, a kerékpározás lehet magányos tevékenység, de egy baráttal, a gyermekeddel vagy a társaddal futni vagy biciklizni sokkal felemelőbb még akkor is, ha az nem a cseverészésről szól.

Ha csapatot, közösséget, edzőtársat szeretnél találni magadnak az internet segítségével, látogass el a sportoljma.hu oldalra, amelyen nemcsak a sportágak között válogathatsz, de a helyszínek között is. Amelyik mozgásforma, helyszín és időpont neked megtetszik, oda csatlakozhatsz. Olyan sportok között válogathatsz, mint asztalitenisz, fitnesz, futás, futball, kerékpározás, kézilabda, kosárlabda, lovaglás, röplabda, squash, tenisz, túrázás. A sportoljma.hu oldalon olyan mozgásra invitálják az embereket, amely a sporton túl a csapatépítésen, az emberi kapcsolatok alakításán is dolgozik. A felsorolt sportokon túl bármelyik korosztály tagja megtalálhatja a magának valót, és nem csak a már felsorolt sportágakban.

Ha pedig nem találod a számodra megfelelő közösséget, vagy sportágat, létrehozhatsz te magad egyet.

Terepbringázáshoz, hegyi- és országúti bringázáshoz, kerékpárversenyre való felkészüléshez triálhoz keresnek társakat a bicajos közösségek Az ország számos pontján csatlakozhatsz kerékpáros klubokhoz, csapatokhoz, közösségekhez. Csekkold az oldalt és légy tagja egy bringás társaságnak!

Ha a kerékpározáson túl szeretnéd például az erőnléted fejleszteni, megfelelő lehet számodra az AmbTorm Challenge Sportközösség.

De találsz itt alakformáló csoportot (Alakvarázs Sportközösség) és keleti harcművészeti csoportot (Moodowon Dojang közösség) is. Keress rá a közeli strandra, hátha épp a közeledben keresnek csapattagokat strandröplabdához, strandfocihoz. A választás a tiéd.

Ha ennél különlegesebbre vágysz, esetleg olyan sportot keresel, amely már régóta vonz, de azt sem tudod, hogy kellene kezdeni a keresést, hogy kipróbálhasd magad benne, nézz körül a sportoljma.hu oldalon. Lehet, hogy megtalálod a te sportodat és a te közösségedet? Könnyen előfordulhat, és aki keres, az talál is. Aki nem talál, az pedig hozhat létre új sportközösséget.

(Forrás: szerkesztőség)