Jump to content

Visszatérését tervezi a hivatalosan vissza sem vonult hatszoros olimpiai bajnok

2017. 09. 27. 11:27

Hivatalosan soha nem vonult vissza Jason Kenny, az angolok 29 éves, hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpárosa, azonban a riói olimpia óta egyetlen versenyen sem szerepelt. Mi lehet az eltűnésének az oka?

Még Rio de Janeiróban három aranyat szerző Kenny eltűnésének oka egészen egyszerű: az elmúlt másfél évben családot alapított, és minden idejét velük töltötte. Azt rebesgetik, hogy tervei szerint egy januári manchesteri viadalon tér majd vissza 2018-ban.

A hatszoros bajnok angol célja, hogy a 2020-as olimpián ott lehessen Tokióban a brit pályakerékpáros csapat tagjaként, s ha lehetősége nyílik rá, megszerezhesse 7. aranyérmét is. Kenny a jelenlegi hat aranyával – Michael Phelps (23) és Usain Bolt (8) –, után a harmadik legtöbbszörös olimpiai bajnok sportoló a XXI. században.

„Nem mondtam ki, hogy visszavonulok, nem akartam felhajtást. Most viszont teljesen felfrissültnek érzem magam és élvezem az edzéseket és a bringázást. A rövid távú célom, hogy versenyképes legyek, visszakerüljek a válogatottba. Utána jöhet az olimpiai részvétel kiharcolása, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle” – fogalmazott Kenny.

(Forrás: kerekparoselet.hu; nemzetisport.hu; kép: google/Getty Images)