Jump to content

Újraindul a Bringázz a Munkába! kampány

2017. 10. 06. 12:16


Folytatódik a kerékpáros beruházások véleményezése, a stratégiaalkotás, a kutatások, az oktatási programok kidolgozása, illetve a szemléletformálás és bringabarát jogi környezet kialakítása. A Kerékpárosklub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közti együttműködés formalizálásáról írt alá megállapodást Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos és Kürti Gábor a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

Az NFM és a Kerékpárosklub együttműködésének célja a kerékpárral rendszeresen közlekedők és munkába járók számának és arányának folyamatos növelése, a szemléletformálás a fenntartható közlekedési módok terjedése érdekében, a közlekedési kultúra javítása; közlekedési konfliktusok, balesetek számának csökkentése, illetve a kerékpáros közlekedést érintő döntések alaposabb, körültekintőbb előkészítése.

Az együttműködés legfontosabb gyakorlati pontjai közt szerepel az országos kerékpáros stratégiák kialakításában való részvétel, valamint a nagyjából 60 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló, illetve kiemelt állami kerékpáros beruházások terveinek véleményezése. A munka ezekben a napokban is tart.

A Kerékpárosklub részt vesz olyan kiemelt állami projektek tervezési folyamatában, mint a Duna menti Eurovelo 6 kerékpáros túraútvonal fejlesztése, a Budapest-Balaton biciklis útvonal kialakítása, a Balatoni Bringakörút felújítása. Kerékpárosbarát KRESZ-módosításon és oktatási, szemléletformálási programokon is együtt dolgozik a civil szervezet a minisztériummal.

(Forrás: mti.hu; kép: pixabay.com)