Jump to content

Magasabb minősítést kapott a magyar körverseny

2017. 11. 10. 19:27

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az országúti szakág 2018-as versenynaptárában 2.1-es kategóriájú versenynek jelölte a Tour de Hongrie-t.

"Nagyon sokat dolgoztunk érte, hogy elérkezzünk idáig" - nyilatkozta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke az esemény honlapjának. Hangsúlyozta: idén 2.2-es kategóriájú volt a verseny, a jövő évi magasabb minősítés miatt viszont még több követelménynek kell megfelelniük a szervezőknek, akik abban bíznak, hogy már jövőre sikerül egy igazi világsztárt a magyar versenyre csábítaniuk.

Szilasi László, a csapatok meghívásáért is felelős versenyigazgató hozzátette: az UCI négy kategóriába sorolja a többnapos országúti versenyeket, a 2.1-es felett már csak a 2.HC- és WorldTour-versenyek szerepelnek.

"Immár lehetőségünk lesz meghívni olyan csapatokat is, amelyeket a legnagyobb versenyeken, a Tour de France-on, a Giro d'Italián vagy a Vuelta a Espanán láthatunk" - mondta Szilasi.

A versenyigazgató elárulta: a 2.1-es kategória szabályzata alapján legalább UCI kontinentális bejegyzésű csapatok és nemzeti válogatottak vehetnek részt ilyen viadalon.

"Jelenleg két magyar csapat UCI-bejegyzése van folyamatban, az ő részvételük garantált lehet, és természetesen a magyar válogatottat is szívesen látjuk" - tette hozzá.

A Tour de Hongrie 2018-ban augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be, a viadalon az UCI szabályai szerint mintegy 38 000 eurós (11,5 millió forintos) pénzdíj, valamint összesen 547 ranglistapont talál gazdára. Mindkét érték több mint duplája az ideinek. A jövő évi, sporttörténelmi Tour de Hongrie útvonalát néhány hét múlva mutatják be.

(Forrás: mti.hu; kép: tourdehongrie.hu)