Jump to content

Sztárokkal rajtol a Tour of Oman

2018. 02. 14. 16:58

Február 13. és 18. között zajló Tour Of Oman országúti versenyen nem kisebb nevek állnak rajthoz, mint a 2016-os győztes Vincenzo Nibali, a még mindig remek sprinter Mark Cavendish vagy a kitűnő egynapos menő Greg Van Avermaet.

A hat szakaszból álló körversenyen két szakasz (az 1. és a 6. nap) valószínűleg a sprintereké lesz, melyeken Mark Cavendish (Dimension Data), Nacer Bouhanni (Cofidis) és Bryan Coquard (Vital Concept) végletekig kiélezett csatája várható.

Három szakaszon (2-4. napon) a dombos, kemény terepnek köszönhetően az egynapos menők is megmutathatják tudásukat, mint pl Niki Terpstra (Quick-Step Floors), Alexander Kristoff (UAE Emirates), Thomas De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise) vagy akár a BMC kiváló kerekese Greg Van Avermaet.

Az 5. napon lesz a Tour of Oman királyszakasza, ahol Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) győzelmével bebizonyíthatja, hogy már most remek formában van, de ebbe biztosan lesz beleszólása az Astana kolumbiai versenyzőjének, Miguel Angel Lopez-nek, és az ex-világbajnok Rui Costa-nak is (UAE Team Emirates).

(Forrás: bikemag.hu)