Jump to content

II. Biciklikk Zengő Hőse országúti verseny

2018. 08. 06. 23:38

2018. Augusztus 5-én Hosszúhetény adott otthont a II. Biciklikk Zengő Hőse országúti versenynek, ahol rekkenő hőségben küzdött meg egymással, az időjárással és a távval a közel 100 induló.

Már az előrejelzésekből tudni lehetett, hogy a verseny napján forró időjárás várható, ennek ellenére a tavalyihoz képest még több induló állt rajthoz a 30 fok fölötti hőmérsékletben. A körönként 5,8km hosszú hosszúhetényi pálya a sok rövid emelkedőjével eleve komoly kihívást jelent és ezt most tovább nehezítette a nyári forróság. A versenyzők kedvét persze nem szegte a meleg és így is izgalmas versenyt élhettek át mind az indulók, mind a nézők, melyben a nagyszerű adottságokkal rendelkező pálya kulcsszerepet játszott.

Már a lassú rajt után az első körben azonnal ketté szakadt a mezőny a lankásabb emelkedőn, de egy kilométer múlva újra összezártak a sorok. A “béke” nem tartott sokáig pár versenyző az első kör végén, a pálya legnehezebb részén meg tudott szökni, ami a végeredmény szempontjából a győztes szökést jelentette. A körről-körre fogyatkozó főmezőnyben folyamatosak voltak a szökési kísérletek, de csak egy-egy versenyző tudott tartósan ellépni. A 7. körtől a különböző korosztályok befutói tovább fogyasztották a mezőnyt, a 10. kör körül már csak egy maroknyi versenyző alkotta a pelotont, amit végül lekörözött a győztes szökés.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: Gyenis Csaba)