Jump to content

Svájci siker a TDH elején

2018. 08. 15. 14:46

A svájci Patrick Schelling nyerte a Tour de Hongrie viharos prológját, amelyre Siófokon került sor. A versenyzőkre lecsapó szél és eső átrajzolta az erőviszonyokat, azok jártak jól, akik az elsők között teljesítették az időfutam távját. A nemzeti körverseny történetében másodszor született svájci szakaszgyőzelem.

 

Négy kontinens huszonnyolc országából érkezett az a 129 kerékpáros, aki tizenkilenc csapat színeiben rajthoz állt a 39. Tour de Hongrie prológján. A magyar színeket három csapat – a Pannon Cycling Team, a Kőbánya Cycling Team és a magyar válogatott – képviseli, összesen tizennyolc magyar kerékpáros vesz részt a hatnapos erőpróbán.

A bemutatkozó szakaszon minden kerékpáros 3,5 kilométeres távot teljesített egyedül, mindez lehetőséget adott arra, hogy megismerjük a viadal indulóit, s természetesen arra is, hogy gazdára találjon a Tour de Hongrie nagy becsben tartott sárga megkülönböztető meze.

A prológ leggyorsabb versenyzőjére várt az összetett éllovasát illető sárga mez, de gazdára várt a fehér trikó is, amely a legjobb hazai kerékpárosnak lett felajánlva.

Az időjárás alaposan keresztülhúzta a számításokat: azok jártak jobban, akik az elsők között indulhattak útnak, hiszen az időfutam fülledt melegben, de teljesen száraz pályán kezdődött, ám alig fél óra után már óriási széllökésekkel érkezett a vihar, amely alaposan eláztatta a pályát. Az aszfaltra hullott falevelek még veszélyesebbé tették a kanyarokat, így jó néhány bukásnak lehettek szemtanúi a barátságtalan időjárás ellenére kitartó szurkolók.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: bikemag.hu)