Jump to content

Fleche Wallonne eredmények

2019. 04. 26. 13:52

Julian Alaphilippe ezúttal nem hibázott, 2018 után idén ismét ő győzött a Fleche Wallonne-on, a nőknél pedig Anna van der Breggen zsínórban ötödszörre nyerte meg a tavaszi klasszikust.

A 2019-es Fleche Wallone legnagyobb izgalmát az okozta, hogy a hétvégén az Amstel Gold Race-en bénázó Julian Alaphilippe és Jakob Fuglsang (addig figyelték egymást az utolsó kilométeren, amíg a biztos 1.-2. helyüket elvesztették és utolérte őket a mezőny) képes lesz-e megint a mezőny fölé emelkedni. A verseny a megszokott forgatókönyv szerint zajlott, többen próbálkoztak szökéssel, de ahogy várható volt senki nem tudott olyan előnyt kiépíteni, amivel hazaérhetett volna. A mindent eldöntő utolsó emelkedőhöz, a Muur du Huy-hoz egy közel 30 fős boly érkezett együtt, köztük a két fent említett kerekessel. Az átlag 19%-os meredekségű falon, ami helyenként 26%-os részeket is tartalmaz Jakob Fuglsang tempózott el a többiektől, egyedül Julian Alaphilippe tudott rá felugrani a sajátos tornamutatványokra emlékeztető kerékpározási stílusában. Fuglsang tempóból próbálta leszakítani a franciát, de az jól bírta és a végén lesprintelte az Astana dán versenyzőjét, mellyel Alaphilippe 2018 után ismét megnyerte a Fleche Wallonne-t. A harmadik helyezettként 6 másodperc hátránnyal Diego Ulissi ért be a célba.

A női versenyen a világbajnoki cím védője Anna van der Breggen sprintelt honfitársával Annemiek Van Vleutennel a győzelemért, melyet meg is nyert a szivárvány trikó birtokosa és ezzel megszerezte zsinórban az ötödik győzelmét a Fleche Wallonne-on. Egyébként a holland világsztár első győzelme volt ez a 2018-as VB óta. A versenyen magyar induló is volt Kormos Veronika révén, de neki nem sikerült célba érkeznie.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)