Jump to content

Magyar győzelem

2019. 07. 31. 08:00

Szekszárd környékén 150 kilométer várta a 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 második egynaposának résztvevőit. A győzelmet végül az első versenyhez hasonlóan ezúttal is egy magyar kerekes, Pelikán János (Pannon Cycling Team) szerezte meg, ezzel 40 UCI világranglista pontot is bezsebelve.

A 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj II 1.2-es, második versenye július 27-én pontban 13 órakor rajtolt. A karaván 150 kilométert abszolvált, három gyorsasági részhajrával a Garay-téren és két hegyi hajrával a Bródy Sándor utcában, három egyenként öt kilométeres körrel a végén, mielőtt újra a Kálvária kilátó felé fordultak volna.

Az éles rajtot követően szinte azonnal kialakult a nap szökése, amelybe Vas Balázs (Magyarország), Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team), Balázsi Lóránt (Team Novák), Raphael Kockelmann (Team Differdange-GeBa) és Patrik Tybor (Dukla Banska-Bystrica) keveredett bele.

Az öt fős elmenés legnagyobb előnye két és fél perc környékén tetőzött, miközben Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) a három gyorsasági részhajrából kettőt is megnyert, míg a Garay-téren való utolsó áthaladásnál második lett, ezzel megszerezve a pontverseny elsőségét.

A szökevények előnye a szekszárdi hegyi körpályáig kitartott, az utolsó harminc kilométeren belül viszont pillanatok alatt darabjaira hullott az elmenés, Patrik Tybor (Dukla Banska-Bystrica) és Vas Balázs (Magyarország) tartotta magát a legjobban, ám a főmezőnyből elszakadó nagyobb csoport az utolsó kör előtt őket is bedarálta.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)