Jump to content

Jön a Novo Nordisk!

2020. 01. 12. 10:02

Visszatér a Magyar Körversenyre a legtöbb Facebook-követővel rendelkező profi kerékpáros csapat: 2018 után másodszor indul a Tour de Hongrie-n az amerikai Novo Nordisk, soraiban az elmúlt másfél évtized egyik legjobb magyar kerékpárosával, Kusztor Péterrel.

A Novo Nordisk különleges küldetéssel szerepel a profik mezőnyében, a célja: a sportolók személyes példájával mutassák meg a cukorbeteg embereknek, hogy akár élsportolóként is élhetnek teljes életet. Igazi nemzetközi csapatról van szó, amelyben két-két francia, ausztrál, holland és olasz, illetve egy-egy svájci, spanyol, finn, brit, ír, új-zélandi és üzbég kerékpáros szerepel 2020-ban.

Már az elmúlt évtized elején is volt magyar érintettsége az együttesnek: 2011-ben és 2012-ben az akkor Team Type 1 nevet viselő csapatban profiskodott a világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László. Az egyesület körüli kiszámíthatóságot jelzi, hogy a csapat 2013-ban változtatta nevét Team Novo Nordiskre, s azóta is a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cégének nevét viseli, Bodrogi László akkori csapattársai közül pedig a spanyol David Lozano még mindig itt teker…

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)