Jump to content

Tour Down Under 2.szakasz

2020. 01. 27. 09:59

A Tour Down Under 2. szakaszán hegyibefutó döntött az első hely sorsáról, amit a sprinter Caleb Ewan nyert, miután megúszta a cél előtti tömegbukást.

A legnagyobb ausztrál kerékpáros verseny második szakaszán 137 km várt a versenyzőkre, az útvonalat mindössze kisebb emelkedők nehezítették így egy sprintbefutó, vagy esetleg egy szökés hazaérése volt várható. A szokásos forgatókönyv szerint zajlott a verseny, egy kisebb szökés lépett el a mezőnytől, amit rövid pórázon tartottak a sprinterek csapatai, így végül az utolsó szökevényt is megfogták 25 km-rel a cél előtt. A szakasz hegyibefutóval végződött, de a nagy körversenyekhez képest inkább dombbefutónak nevezhetnénk, ahol a sprinterek maximálisan bele tudnak szólni a verseny kimenetélbe. Így is történt, az utolsó kilométereken gyakorlatilag az összes sprinter a főmezőnyben várta a véghajrát, de 1,5 km-rel a vége előtt egy tömegbukás borzolta a kedélyeket, amivel pár esélyes is kiszállt a szakaszgyőzelemért történő csatából. Az ottmaradtak közül Caleb Ewan volt a leggyorsabb, a Lotto-Soudal bringása Daryl Impey-t (Mitchelton-Scott) verte meg, a harmadik helyen pedig Nathan Haas (Cofidis Credit Solutions) ért célba. Ewan az első helyével átvette az összetettben is a vezetést, azonos idővel áll az előző napi győztes Sam Bennettel.
A harmadik szakasz valószínűleg nem a sprintereké lesz, hanem várhatóan egy összetett menő fogja nyerni a szakaszt és átveszi az összetettben is a vezetést.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)