Jump to content

Maszkok kerékpárosoknak

2020. 04. 10. 19:34

A magyar sportruházat gyártó, 575 gyorsan reagált a koronavírus-járványra, gyors termékfejlesztést követően pár nap után már orvosi szájmaszk gyártásba kezdtek ezzel segítve a hazai egészségügyet, emellett egy speciális, a fertőzésvédelem mellett egy városi közlekedésre is alkalmas maszkot is kifejlesztettek, mely hamarosan elérhető lesz.

A koronavírus-járvány gyakorlatilag mindenki életében változást hozott, az elmúlt hetek egyik központi témája a védekezés, a járvány lassítása, megállítása lett. Az emberek maszkokat, kesztyűket kezdtek viselni az utcákon és a munkahelyeken is biztosítani kellett, hogy az ott dolgozók ne fertőzzék egymást. Viszont a védekezést biztosító eszközök nemhogy a civil lakosság számára hiánytermékek lettek, hanem az egészségügyi dolgozókat sem tudták kell védőeszközzel ellátni. Itt került a képbe az 575 sportruházat gyártó, aki a helyzetre reagálva először a saját alkalmazottjai számára kezdett el szájmaszkokat gyártani (hiszen beszerezni nem lett volna egyszerű őket), hogy továbbra is biztonságban tudjanak dolgozni, majd jótékonysági célra (pl kórházak, idősotthonok, stb számára) is felajánlottak napi 100 db maszkot, a maradékot pedig sportolóknak kezdték árulni. Ezek a maszkok orvosi alapanyagból készülnek, egy sebészi maszknál nagyobb védelmet jelentenek, de az FFP2-es szintet nem érik el, ennek ellenére kellő távolságot tartva megfelelő védelmet nyújtanak és 90 fokon mosással lehet őket fertőtleníti és többször használni.

Ezekre a zöld szájmaszkokra akkora igény támadt, amit az 575 nem tud kielégíteni, egyrészt kapacitás, másrészt alapanyaghiány miatt, ezért hogy segítsenek a maszkhiánnyal küzdőknek külföldről is elkezdtek FFP2 szájmaszkokat beszerezni, hogy legyen mivel védekezni az embereknek.

Ezenkívül egy speciális maszk is hamarosan a kínálat részét fogja képezni, egy olyan maszkot fejlesztett ki a gyártó, ami a jelenlegi koronavírus-járványos időszakban védőmaszkként viselhető, ugyanis FFP2-es szűrű van benne, viszont miután újra normalizálódik a helyzet használható lesz kerékpáros maszkként is.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)