Jump to content

Hírek a Strava-ról

2020. 05. 20. 14:34

A Strava életében komoly változások történnek a következő időszakban, a túlélés érdekében eddig bárki számára elérhető népszerű szolgáltatások lesznek fizetősek és további extra szolgáltatások érkeznek.

A Strava a legnépszerűbb edzés/sporttevékenység megosztó alkalmazás és oldal, ami nem véletlen, hiszen számos csábító szolgáltatást biztosítanak a felhasználók részére, ráadásul többségüket ingyen. Gyakorlatilag egy komplett sportolói közösségi felületet nyújt a Strava, ahol a felhasználók megosztják egymással sporttevékenységeiket, a közben készült képeiket és kommentelési lehetőség is van. Emellett a szegmensek és az azokon történő versenyzés hozta el a Strava számára a sikert, ahol az eredménylistákon (leaderboard) a felhasználók láthatják, hogy az aktuális kerékpározásuk, futásuk éppen hányadik helyre elegendő az összetettben, ezenkívül adott szegmenseken (például emelkedőkön) össze tudjuk hasonlítani a saját időinket, pl vissza tudjuk nézni, hogy ma mennyivel voltunk gyorsabbak, mint 4 éve.

Viszont a tegnapi és a mai nap folyamán a felhasználókhoz megérkeztek az emailek a cég vezetésétől, hogy változtatásokra van szükség, mert a cég veszteséges és becsődölhet. Fontosabb változás lesz, hogy ezentúl az ingyenes felhasználók az abszolút eredménylisták első 10 helyét láthatják csak, tehát ha nincs a top10-ben az adott személy akkor nem tudhatja meg, hogy hányadik az ő ideje. Ezenkívül a matched rides szolgáltatás, azaz amikor a mostani edzést hasonlítja egy ugyanazon történttel is fizetős kategóriába kerül. Természetesen extra szolgáltatás is jár majd a mostanin prémiumon is felül a fizetős csomagért, fejlesztik az útvonaltervezőt és az edzéskiértékelő szolgálatatás is változik. Emellett a cégvezető ígérete alapján tovább fejlesztik a szolgálatatásaikat, mint ahogy eddig is tették.

Jelenleg minden nem fizetős felhasználónak ingyenes 60 napos prémium tagságot biztosítanak, ahol kipróbálhatják, hogy mit kaphatnak, ha a fizetős szolgáltatást választják.  Egyébként érdemes megjegyezni, hogy éves tagság vásárlása mellett havonta 5 dollárba kerül csak a prémium tagság.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)