Jump to content

Israel Start-Up Nation

2020. 07. 17. 11:18

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Mondhatni, végigkísértük egy sztárcsapat fejlődését: az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen, mi több: Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót!

Három évvel később Israel Cycling Academy néven vett részt a Magyar Körversenyen az ekkor már prokontinentális besorolású izraeli együttes, amely ismét főszerepet követelt magának: ezúttal a lett Krists Neilands szerezte meg az első helyet az összetett versenyben. A címvédő csapata 2020-ban is visszatér – immár World Teamként!

Az Israel Start-Up Nation színeiben ebben az évben tizenhat ország harminc kerékpárosa profiskodik, s jó néhány igazi nagymenőt is találhatunk már a klubban. Az egyik nagyágyú a német Andre Greipel, aki tündöklő pályafutása során huszonkét szakaszt nyert a nagy háromhetes körversenyeken, ebből tizenegyet a Tour de France-on. Ugyancsak nagy név a „szakmában” az ír Dan Martiné, aki nyert már Il Lombardiát, Liege–Bastogne–Liege-t, Katalán Körversenyt, Lengyel Körversenyt, s 2009 óta erősíti a World Tour-mezőnyt.

Jó néhány ismerős is van a csapatban, a már említett Mihkel Räim és Krists Neilands mellett már az Israel Start-Up Nation csapatának tagja a Cofidis-től érkező sprinter, a tavaly Esztergomban és Székesfehérváron is második francia Hugo Hoftetter, illetve a 2018-ban a Tour de Hongrie sárga trikóját is viselő, prológ-győztes svájci Patrick Schelling is.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)