Jump to content

Mindent Thomas Pidcock-ról

2020. 09. 18. 19:23

Még mindig csak huszonegy esztendős, de ott lesz az imolai világbajnokságon, mégpedig komoly neveket kiszorítva a brit keretből. Thomas Pidcock, aki a cyclo-cross és a hegyikerékpározás mellett immáron országúton is letette a névjegyét.

Thomas Pidcock végérvényesen berobbant a kerékpársportba, hűen követve Mathieu van der Poel és Wout van Aert életútját, hisz először a cyclo-cross szakágban hallhattunk róla, majd hegyikerékpározásban és országúton is letette a névjegyét.

Eredményeit már most lehetetlen felsorolni, cyclo-crossban többszörös ifjúsági nemzeti, Európa és világbajnok, pályán és hegyikerékpározásban is nyert korosztályos brit bajnoki címeteket, országúton pedig többek között kétszeres utánpótlás Párizs-Roubaix győztes, na meg junior időfutam világbajnok 2017-ből.

Néhány hete az utánpótlás Giro d’Italiát, azaz a Baby Girót nyerte meg, mégpedig hanyag eleganciával, három szakaszgyőzelemmel a tarsolyban, melynek köszönhetően a hegyi összetettben is az élen zárt.

"Nem igazán tudtam, hogy milyen formában érkezem a versenyre, hisz ez volt az első U23-as országúti megmérettetésem a 2020-as szezonban. Nem kezdődött jól számomra a Baby Giro, az első szakaszokon időt veszítettem, de a végére összeszedtem magam, így sikerült győznöm összetettben. Következik az országúti világbajnokság, ahol csak az elit korosztály mérheti össze az erejét. Soha nem mentem még versenykörülmények között ilyen hosszút, bízom benne, hogy sikerül célba érnem. Ezt majd a Novo Mesto-i hegyikerékpáros világkupa követi, majd az XCO világbajnokság Ausztriában. Imádom, ahogyan variálhatom a szakágakat, ez teszi érdekessé számomra a kerékpározást” – mondta Pidcock egy a minap adott interjújában.

Csapata a Trinity Racing azzal hívta fel magára az év elején a figyelmet, hogy Nagy-Britannia első olyan klubjaként jött létre, amely egyszerre három szakágban (cyclo-cross, hegyikerékpár, országút) versenyezteti kerékpárosait.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)