Jump to content

Párizs-Roubaix útvonal

2020. 09. 25. 19:08

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) május elején jelentette be újratervezett WorldTour versenynaptárát, aminek az egyik legnagyobb meglepetése a hölgyek számára első ízben kiírt Párizs-Roubaix volt.

David Lappartient az UCI regnáló elnöke évek óta próbál nyomást helyezni az ASO-ra, hogy az a szebbik nem számára is rendezze meg az ikonikus klasszikust, amelyre 2020-ban sor is kerülhet. Az egyik legkedveltebb kerekes Lizzie Deignan szerint az „Észak Pokla” lehetőséget teremthet arra, hogy még több rajongót állítson a női kerékpársport oldalára.

 A minap az október 25-i viadal útvonala és szektorai is napvilágot láttak. A lányokra 116 kilométer vár majd 29,2 kilométernyi rázatóval. A verseny Denainból indul, a mezőny tizenhét kockaköves szektor leküzdését követően érkezik meg a Roubaix-i velodromba. A két legnehezebb rész a Mons-en-Pévèle és a Carrefour de l'Arbre lesz.

A nem mindennapi kihívásra huszonnégy csapat kapott meghívót, a nyolc WorldTour sor mellett tizenhat kontinentális klub, közte a Szabó Zsófiát és Vas Kata Blankát is foglalkoztató belga Doltcini-Van Eyck Sport is.
„Ez egy elképesztően nagy meglepetés volt számunkra, nagyon örülünk, hogy eljutott erre a szintre a szakág - mondta a Trek-Segafredo kerékpárosa Lizzie Deignan. - Úgy gondolom, hogy a Párizs-Roubaix egy olyannyira ikonikus verseny, amely új rajongókat vonz a kerékpársportba. Amennyiben ezeket a szurkolókat a női kerékpározás is magához láncolja, abban az esetben nagyon sokat profitálhatunk ebből.”

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)