Jump to content

Tekerj Adidasban!

2020. 11. 26. 11:24

A világhírű cipő- és sportruházati márka az Adidas mintegy tizenöt évnyi szünetet követően jelentkezett ismét egy országúti kerékpáros cipővel.

A nagy rivális Nike-hoz hasonlóan a német brand is régóta hiányzott a palettáról, ám miután a legnagyobb konkurens májusban bemutatta a kifejezetten a beltéri kerékpározáshoz kifejlesztett új SuperRep Cycle modelljét, várható volt, hogy az Adidas is előrukkol valamivel.

Az Adidas története leginkább Eddy Merckxhez nyúlik vissza, a kerékpározás egyik legnagyobb alakja ugyanis pályafutása nagy részében eme cég cipőit illetve kiegészítőit viselte, s bár később a T-Mobile majd a Sky csapatai számára is gyártottak ruházatot, nem mondhatni, hogy a sportágban való jelenlétük meghatározó.
Mivel a FiveTent márka is a német cég tulajdonát képezi, így a hegyikerékpározásban azért valamilyen módon eddig is jelen voltak, ám most igyekeznek újra piaci rést szerezni országúton is.

A névválasztás egészen egyszerűre sikeredett, az új modell a Road Shoe nevet kapta. Túl sok információt nem tártak a nyilvánosság elé, csupán annyi tudható, hogy a cipő felső része teljes egészében újrahasznosított, szintetikus szövetből készült, a talprész üvegszállal van megerősítve, a pedál konvergenciája pedig szinte minden rendszerrel kompatibilis. A méltán népszerű Boa zárrész helyett fűzős kivitelben készült, egyértelműen az amatőr kerékpárosokat megcélozva.
A cipő fekete-fehér és fehér-fehér színekben érhető el, kezdő ára 130 font, azaz körülbelül 50.000 forint.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)