Jump to content

Így járnak a sportolók

2021. 01. 12. 09:12

Érdekes információk láttak napvilágot a holland sportsajtóban, miszerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a japán kormányzat javaslatait elfogadva, a jövő évi tokiói ötkarikás játékok biztonságosabbá tétele érdekében, a szigetországba való megérkezést követően, tizennégy nap karanténra kötelezné az atlétákat. Ez egyben azt is jelentené, hogy lehetetlenné válna a Tour de France-olimpia dupla teljesítése.

A tervek szerint a 2021-es Francia Körverseny július 18-án zárul Párizsban, míg a férfiak olimpiai mezőnyversenyére hat nappal később, július 24-én, szombaton kerülne sor. Azonban az esetleges karantén nem csak a férfiak versenyprogramjára lenne kihatással, hisz a női mezőnyverseny dátuma július 25-e, miközben a Giro Rosa július 11-én ér véget, a közöttük lévő időbeli különbség pedig pontosan tizennégy nap.

Japánban a napokban lépett életbe az a kormányrendelet, amely tizennégy napos karanténra kötelezi a szigetországba érkezőket, s bár nagyon korai még bármilyen állást foglalni az olimpiát illetően, szemlátomást a NOB nem sokat teketóriázik, s így rögtön felmerült a karanténkötelezettség fenntartásának lehetősége. „Biztos vagyok abban, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség vezetősége hamarosan felveszi a kapcsolatot a NOB tisztségviselőivel. Két megoldás létezik, vagy le kell rövidíteni a karanténkötelezettség időintervallumát vagy át kell helyezni a kerékpáros versenyek dátumait a játékok végére” - mondta Tom van Damme a Belga Kerékpáros Szövetség elnöke.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)