Jump to content

Legyen biztonságban a biciklid

2021. 02. 11. 08:49

A program elsődleges célja az eltulajdonított kerékpár azonosítása, valamint a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatása.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen 2020. június 11-én Nyíregyháza-Sóstón, a Tófürdő előtti téren ismételten várták azokat a kerékpár tulajdonosokat, akik még nem regisztrálták kétkerekűjüket az országos nyilvántartási rendszerbe.

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisba, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják.

BikeSafe program célja, hogy lopás esetén a jelölés segítse a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!

Mindig olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert válasszon, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!

Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyja a biciklit!

A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjon értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!

Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!

Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

(Forrás: szon.hu / fotó: pixabay.com)