Jump to content

Vár a Giro d’Italia

2021. 03. 19. 07:55

Valter Attila és Fetter Erik is bizakodva készül és elégedett a formája alakulásával a májusi Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny előtt.

 

Valter Attila soron következő megmérettetése a hétfőn kezdődő katalán körverseny lesz, a Groupama-FDJ 22 éves sportolója pedig minden szakaszra bizonyítási lehetőségként tekint. Mint az M1 aktuális csatornának nyilatkozta, várhatóan szabad kezet fog kapni a csapatától, és mivel lesznek neki fekvő hegyi szakaszok, bízik benne, hogy meg tudja magát mutatni és közel lesz az élmezőnyhöz.
“Ha máshol nem, akkor a Vallter 2000 nevű hegyen” – utalt a harmadik szakasz hegyi befutójára Valter. – “Azon a hegyen nekem meg kell mutatni, ez kutya kötelességem.”
Valter Attila a katalán viadal után áprilisban az alpesi körversenyen indul, már a kapitány Thibaut Pinot segítőjeként. Ezt követően pedig a tervek alapján a Giro-indulás vár rá, márpedig úgy látja, nincs messze az a forma, amivel tavaly részt vett az olasz körversenyen.
“Sok mindenben már most előrébb tartok, mint akkor voltam, tapasztalatban mindenképp, és az állóképességemmel sincs baj. Most is le tudnám nyomni a Girót, ha ezen múlna. Persze, az már más kérdés, hogy milyen eredménnyel.”
Mint mondta, ezen még dolgoznia kell, amire kiváló lesz a katalán körverseny.
“Jó úton haladok afelé, hogy a lehető legjobb formában érkezzek majd meg a Giróra. Az állóképesség, a robbanékonyság, és az, hogy fejben is készen legyek, meglesz május elejére” – hangsúlyozta.

A prokontinentális EOLO-Kometát erősítő Fetter Erik két hete a Strade Bianchén szerepelt először World Tour-viadalon. A 20 éves versenyző örömét fejezte ki, hogy “a világ egyik leghíresebb és legnehezebb egynaposán” szerepelhetett, még úgy is, hogy egy kilométerrel a cél előtt görcs akadályozta, így meg kellett állnia, hogy aztán percekkel később be tudja fejezni a közel ötórás megmérettetést.
Fetter Erik keddtől a Settimana Internazionale Coppi e Bartali viadalon szerepel, amely szerinte kiemelt lesz a Giro szempontjából.
“Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez a mindent eldöntő verseny, mivel a Strade Bianchén megmutattam, hogy van bennem ráció, hisz a csapat legjobbjaként zártam.”
Elárulta, a végén mögötte ment a csapatautó, így a sportigazgatók és Ivan Basso, a csapat sportügyekkel foglalkozó vezetője is láthatták: viszonylag sokáig ott tud lenni a nagy nevekkel az első csoportban az augusztusi edzésbalesetét követő hosszú kihagyás után is.
A Giro d’Italiát május 8. és 30. között rendezik, a magyar kerékpárosok közül korábban Bodrogi László 2007-ben, valamint Valter tavaly szerepelt a háromhetes viadalon.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)