Jump to content

Állítható szemüveg

2021. 05. 08. 15:54

A címben szereplő információ igaz, gyakorlatilag 4 különböző megjelenésű sportszemüveget kapunk, ha a Rudy Poject legújabb szemüvegét a Cutline-t választjuk. De mégis hogyan lehet ez? Lássuk!

2020-ban a Rudy Project kínálatában egy nem mindennapi sportszemüveg jelent meg a Cutline személyében, ami nagyon jól tükrözi az olasz szemüveg-specialista gyártó szakmai tudását az optikai termékek terén, ugyanis egy olyan szemüveget hoztak létre, ami a megszokott Rudy Project minőségen felül egy különleges tulajdonsággal rendelkezik, a cserélhető/levehető elemeknek köszönhetően többféle megjelenésű szemüveg “építhető” belőle pillanatok alatt.

 

Még mielőtt rátérnénk, hogy pontosan, hogyan tudunk többféle szemüveget építeni a Cutline-ból nézzük az “alaptulajdonságait”:

-3 dimenzóban állítható szárak és orrgumik, így gyakorlatilag teljesen az ember fejéhez állítható a szemüveg. Helyesen beállított szárakkal és orrgumival nem fog menet közben lecsúszni a szemüveg vagy rossz esetben lerepülni az ember fejéről (ilyet egyébként már láttam más márka szemüvegénél, amikor a bringás belement egy kátyúba és emiatt a szemüveg lerepült a fejéről, na ilyen a Cutline-nál nem lesz). Persze a megfelelő méretű szemüvegválasztást nem helyettesíti, mert egy nagyon keskeny fejű emberen egy széles szemüveg soha nem fog tökéletesen állni és nem fogja a maximumot nyújtani.

-Rugalmas és erős grilamid szárak. A rugalmasság egyrészt fontos, hogy a szemüveg tökéletesen a fejünkhöz idomuljon, másrészt ha véletlenül ráülnénk akkor ne törjön el.

-Szellőzők a lencsén és a szárakon. A Rudy Project Power Flow kialakításnak hívja a lencsén és a szárakon található szellőzőnyílásokat, amik abban segítenek, hogy ne izzadjunk a lencse alá annyira, illetve nehezebben párosodjon be.

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)