Jump to content

Egyedülálló történet

2021. 06. 04. 10:26

Egy 20 éves új-zélandi lány vívta ki magának a jogot “görgőzéssel”, hogy jövőre a World Tour mezőnyben versenyezhessen. Ella Harris nyerte idén a CANYON-SRAM Zwift Academy versenyét.

A CANYON-SRAM női World Tour csapat harmadik éve hirdeti meg a Zwift-tel közösen azt a virtuális versenyt, ahol az első helyezett végül profi szerződést kaphat a világ egyik legjobb női csapatánál. A versenynek a Zwift ad otthont, ahol mindenki otthonról az okosgörgőjén tekerve méreti magát különböző feladatokat teljesítve. Idén 5000 próbáltak szerencsét, annak reményében, hogy végül ők szerzik meg maguknak a profi szerződést. Hárman kerültek a döntőbe, ami már kilépett a virtuális világból, a legjobbak a CANYON-SRAM spanyol edzőtáborába kaptak meghívást, ahol élesben figyelték meg őket a szakemberek. A brit Mary Wilkinson, az új-zélandi Ione Johnson és Ella Harris trióból az utóbbi bizonyult a legjobbnak és választották a World Tour csapat jövőévi keretébe.

Harris egyébként nem újonc a versenyzésben, már több UCI versenyen is indult, de messze nem ezen a szinten, mint ami a jövőévben vár rá. A 20 éves tehetség nyilatkozata alapján izgatottan várja a következő szezont és szeretne megfelelni a kihívásoknak.

A CANYON-SRAM Zwift Academy előző győztesei is megállták a helyüket, első évben Leah Thorvilson nyerte, aki következő évre kapott újra szerződést, a tavalyi győztes Tanja Erath szintén megfelelt az elvárásoknak, ő is marad a keret tagja a jövő szezonban. Ella Harris a három eddigi nyertes közül a legfiatalabb, Thorvilson 38 évesen, Erath pedig 28 évesen kapott szerződést.

 

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)