Jump to content

Védik a kerékpárosokat

2021. 06. 11. 10:26

David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke néhány hónapja még hamis híresztelésként jellemezte az egyik közösségi média oldalon megjelent hírt, miszerint egy új, teljesen független szakszervezetet hozhatnak létre a profi kerékpárosok érdekvédelmében. Ezzel szemben a minap hivatalosan is bejelentették a „The Riders Union” megalakulását.

A „The Riders Union” az elmúlt időszak problémáit követően jött létre, leginkább amiatt, hogy az eddigi érdekképviseleti szerv, a CPA ellenében számos kritika fogalmazódott meg, mondván, hogy az UCI bábja és egyáltalán nem áll ki a versenyzők jogaiért.  Az új szervezet vezetőségét Luuc Eisenga, Stef Clement, Michael Rutherford, Andrew McQuaid és Thibault Hofer alkotja.

„Igyekszünk összehozni az embereket. Az elmúlt hat hónapban számos probléma merült fel, ám nem, hogy megoldás nem született ezekre, de a legtöbb esetben még csak meg sem hallgatták a versenyzőket. Az elkövetkező hónapok célkitűzése az, hogy minél több tagot szerezzünk annak érdekében, hogy ténylegesen is elindíthassuk a szakszervezetet. Szeretnénk egy körülbelül 200 fős alapbázist kiépíteni és ehhez egy megfelelő platformot kreálni” – mondta a Jumbo-Visma egykori kerékpárosa Clement. Még júniusban a CPA fellépésének hiánya miatt petíciót írt alá 325 kerékpáros, amelyből kiindulva vélhetően nem lesz nehéz a minimális célként kitűzött 200 tagot összeszedni. A második körben természetesen szeretnék a női mezőnyre is kiterjeszteni az érdekképviseletet.

(Forrás: velo.hu / fotó: pixabay.com)