Jump to content

JUAN ANTONIO FLECHA INTERJÚ A VUELTÁRÓL

2016. 08. 29. 05:36

A Velo.hu munkatársának lehetősége nyílt egy konferenciainterjú során az Eurosport szakértőjével, az egykori remek kerékpárossal Juan Antonio Flechával beszélgetni.

Elérheti-e Alejandro Valverde azt a célját, hogy mindhárom nagy körverseny összetettjében az első tíz között zár?
- Mivel személy szerint a pályafutásom során én sohasem tekertem le egy adott évben mindhárom nagy körversenyt, így nem rendelkezem tapasztalattal arról, hogy mennyire is veszi igénybe a szervezetet a három verseny sorozatban való teljesítése. A kérdésre reagálva, szerintem Alejandro meg fogja csinálni. Előzetesen persze nagyon nehéz erről nyilatkozni, mivel nagyon hosszú az idény Giro d’Italia, Tour de France, olimpia, és akkor a többi kisebb, de annál meghatározóbb versenyről még nem is szóltunk. Sok függ a regenerálódástól, a pihenési fázisoktól, de erről látatlanban nincsenek információim.

- Mit gondolsz, melyik lehet az a szakasz, amely a leginkább vízválasztó lesz az idei versenyen?
- Úgy gondolom, hogy az idei Vuelta a Espana során két döntő jelentőségű etap is várja a karavánt. Az egyik a tizennegyedik szakasz, a végén az Abisque emelkedőjével, míg a másik a tizenkilencedik etap egyenkénti időfutama. Előbbihez egy igencsak nehéz hét végén érkeznek a kerekesek, utóbbi pedig jó néhány bringást megtréfálhat. Nagyon kell például küzdenie majd Nairo Quintanának.

- Véleményed szerint a Sky csapata ugyanolyan mértékben kontrollálhatja-e az eseményeket a Vuelta során, mint ahogyan azt a Tour de France-on tette?
- Papíron azt kell, hogy mondjam; igen, bár az útvonalat tekintve a Francia Körverseny jóval egyszerűbbnek tűnt, mint az emelkedőkkel tarkított Vuelta. Talán az idei Spanyol Körön egy kicsit jobban is fog számítani a taktika, bár számos szakaszról elmondható, hogy az utolsó emelkedőig leszámítva viszonylag könnyű és eseménytelen penzum várja a mezőnyt. Ennek ellenére koránt sem lesz mindegy, hogy milyen tempóval érkezik meg a hegy lábához a karaván.

(Forrás: kerekparoselet.hu/velo.hu)