Jump to content

Dönteni kell: azonos hétvégén lesz két verseny is 2017-ben

2017. 01. 02. 11:34

Nehéz döntés előtt állnak azok a kerékpárosok, akik úgy tervezték, hogy részt vesznek a Tour de Pelso és az idén jubliláló Tour de Zalakaros versenyen is.

2017 nyarán, egészen pontosan júniusban azonos hétvégén rendezik meg a két versenyt. A Tour de Pelso szervezőjének tájékoztatása szerint a Balaton népszerűsége és egyéb rendezvények miatt képtelenség volt más hétvégére időpontot találniuk, így a két verseny azonos hétvégére, június 17-18-ára esik.

Sajnos más, megfelelő időpont nincs – írja a közösségi média oldalán a szervező. - Három éve Keszthelyen a Pelso megszokott időpontjában (június első hétvégéje) triatlon versenyt rendeznek. Az idén sem mi akartunk a meghirdetett június 10-ei időponttól eltérni, hanem Siófok Város Önkormányzata "kérésére" változtattunk! Az idén június első hétvégéje Pünkösd. A Balaton melletti forgalom lehetetlenné teszi a rendezést. Június második hétvégéje: Siófok - Nemzeti Regatta, tehát az önkormányzati támogatás lehetőségét elveszítenénk. Szóval a még nem nyári főszezon előtt a június 16-18-ai időpont maradt!

A Mapei Tour de Zalakaros időpontját tekintve nem történt túl nagy meglepetés, hiszen 2017-ben ismét június harmadik hétvégéjén, tehát június 17-18-án rendezik az országúti maratont.

(Forrás: kerekparoselet.hu; facebook; kép: pixabay.com)