Jump to content

Magyar hegyikerékpáros győzelem

2017. 02. 26. 14:55

A ciprusi négyszakaszos, kiemelt kategóriás hegyikerékpáros verseny harmadik etapján két olimpiai bajnokot is lesprintelve nyert Benkó Barbara.

Fotó: Kollányi Péter (MTI)

Benkó volt a leggyorsabb a harmadik szakasz utolsó 15 kilométerénn együtt hajtó négyfős élbolyból. A hatszoros világbajnok, 2004-ben olimpiai bajnok Gunn-Rita Dahle Flesját és a 2008-as olimpiai bajnok Sabina Spitzet verte a sprintben.

„Próbáltam észben tartani miket mondott nekem Balázs (Rózsa), hogyan kell sprintelni, mert sejtettem, hogy az lesz a vége. Igyekeztem minél többet 2. helyen menni, hogy jó helyről kezdjem. Tudtam, hogy a végén van egy hajtűkanyar, megnéztem rajt előtt a pálya végét. Ott lezártam az ívet és ami a csövön kifér a célig és leszedtem őket. Nagyon durva érzés megverni ilyen neveket... kicsit ezt még emésztenem kell" – idézi a Bikemag.hu Benkót.

Benkó a verseny utolsó szakasza előtt összetettben a második helyen áll. Mostani teljesítménye tökéletes bizonyítéka annak, hogy a télen elvégzett edzésmunka mellett, az új sportpszichológus és edzői is kiváló munkát végeztek, az edzéseken tapasztalt teljesítményadatok alapján élete legjobb szezonja elé nézhet, írja a Velo.hu.

(Forrás: bikemag.hu; velo.hu; index.hu; kép: MTI)