Jump to content

Ellenfele Scarponinak ajánlotta győzelmét

2017. 04. 25. 11:10

A hétvégén tragikus balesetben húnyt el  Michele Scarponi, akinek halálhíre sokkolta a kerékpárosokat. Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombat reggel edzés közben gázolta el egy kisteherautós Scarponit. Az elgázolt olasz bringás ritkán dominálta a versenyeket, de mindenki szeretetre méltó ellenfélnek vagy csapattársnak tartotta.

A hétvégén zajló horvát körversenyt Vincenzo Nibali nyerte, aki győzelmét Scarponinak ajánlotta, mondván, sokat köszönhet az olasznak.

Ez a győzelem Michelé, egy nagyszerű baráté. Olyan volt nekem, mint a testvérem. Az elmúlt két nap nehéz volt, mindenki érti, miért. Szomorúsággal a szívemben versenyeztem, még ha jó formában is voltam. Michelére mindig mosollyal az arcán akarok emlékezni, aki mindig kész a viccre vagy egy aranyköpésre" – nyilatkozta.

Olaszországban a hétvégén minden sportesemény előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek Scarponira, a kerékpárversenyeken sok bringás tekert gyászszalaggal a mezén, a Liége–Bastogne–Liége előtt is külön megemlékezést tartottak.

Alejandro Valverde a pénzdíját felajánlotta Scarponi családjának. „Mindenki sokkban van a Michelével történtek miatt. Súlyos veszteség, egy kiváló ember és nagyon boldog ember volt, akivel én is jó barátságban voltam."

(Forrás: kerekparoselet.hu; index.hu; kép: AFP)