Jump to content

Az időjárás nem kímélte a GP Laguna Porec mezőnyét

2018. 02. 19. 16:38

Kemény körülmények vártak a 2018-as GP Laguna Porec mezőnyére, köztük a két magyar kontinentális csapat (Pannon Cycling Team és Kőbánya Cycling Team) versenyzőire és a My Bike Stevens színeiben induló Kusztor Péterre és Pelikán Jánosra. A legjobb magyar, Szöllősi Ferenc, nem messze a pontszerző helyektől a 13. helyen ért célba.

Nem gyakran számolhatunk be olyan versenyről, ahol két magyar kontinentális csapat is részt vesz, sajnos az időjárás okozta körülmények miatt nem sok versenyző tudta befejezni a horvátországi versenyt, a magyarok többsége teljesen elfagyott és emiatt volt kénytelen feladni a versenyt. Mindösszesen Szöllősi Ferenc (Pannon Cycling Team) és Kusztor Péter tudta befejezni a versenyt, mindketten a győztes csoport mögötti bolyban érkeztek a nyertes Paolo Toto-tól 1 perc 13 másodperc hátránnyal, az előbbi 13., az utóbbi 33. helyen ért célba.

Szöllősi Ferenc beszámolóját olvashatjátok:
“Már a rajttól kemény tempó volt egészen 80. kilométerig, amikor 7 fő el tudott végül menni, innentől megnyugodott a mezőny a kb 100. kilométernél található motovuni hegyig. Azonban ez az idő hiába volt jó szusszanni egyet, teljesen átáztunk, átfagytunk. Próbáltunk együtt maradni, segíteni, vidítani egymást, például a fagyott kezeinkkel semmit sem tudtunk elővenni a zsebünkből, ezért egymást segítve, a másik zsebéből vettük elő a frissítőt nagy nehezen. Majd az emelkedőre sikerült feljutni a második csoporttal, akikkel közel 30 kilométer után felértünk az első csoportra, ahol szinte csak Kusztor Peti dolgozott. A fő mezőny már csak a 8-9-10. pontszerző helyért sprintelhetett, erről lemaradva a 13. helyen sikerült befejeznem. Igen embert próbáló idő volt, fékezni is fájt az elfagyott kezeimmel. Azonban az elektromos váltók így is könnyen kezelhetőek voltak. Ezúttal is köszönjük ruhagyártónknak, a G4-nek, a remek minőséget, sokat segített, hogy átvészeljük a mai napot!”

Eredmények:
1. Paolo Toto (Sangemini-MG.Kvis) 4:05:03

13. Szöllősi Ferenc (Pannon Cycling Team) + 1:13
33. Kusztor Péter (MyBike-Stevens) + 1:13
40. Bjornar Overland (Kőbánya Cycling Team) + 5:05

(Forrás: bikemag.hu)