Jump to content

Ennyiért ki ne hagyd!

2016. 08. 11. 16:22

Baddog Alano trekking kerékpárt teszt.

Ha még létezne távirat (lehet, hogy létezik?) akkor valami ilyesmit írnék: Trekkinget keresel? Stop. Kétszáz alatt vennél? Stop. Vegyél Baddog Alano-t! Stop. Ennél persze kicsit bővebben is kifejtjük azért!

Hazánkban talán a kétszáz alatti fogyárú trekkingeknél megy a legádázabb harc. Egyrészt ez az a kategória, amit a legtöbb kerékpárvásárló megengedhet magának, másrészt itt sokszor 8-10 000 Forinton múlik a döntés. No meg a kinézeten. Ez utóbbiban már majdnem azt írtam, hogy van még mit fejlődniük, aztán megnéztem az itthon legkedveltebb modelleket ebben az ársávban, és rájöttem mindegyik szomorú mint egy temetés…. Viszont ahhoz képest az Alano a sárga betétekkel még vidámnak is tűnik, bár tény, hogy németes ízlésvilágú így is a verda. De ez legyen a legkevesebb.

Szóval adott egy 6061-es aluvázra épített teljes felszereltségű trekking kerékpár, ami mindennel el van látva amire szükség lehet. Persze a KRESZ még előírja a prizmákat is, ami szintén tartozéka, de vágják le a kezem, ha felrakom…úúúú…jöhetnek a kommentek…. A hegesztési varratok szépek, mindenféle konzol megvan rajta amit fel is használtak (csomagtartó, sárvédő, lámpa, láncvédő). A kábelezést kívül vezették, nincs ezzel gond. Nagyjából ennyit elég is tudni a vázról, a geometriája jó, felrakott túratáskával sem ér bele a sarkad a csomagba, de nem is kell a Kassai úti buszfordító, hogy irányt tudj változtatni (azért sajnos ez a nem túl bonyolult feladat egyes gyártóknak nem sikerül), tehát a láncvillahossz is megfelelő.

Nézzük inkább a felszereltséget. Belefért az árba a hidraulikus tárcsafék is, amit ennyiért mások nem adnak (a tévedés jogát fenntartom), maximum bovdeneset, de az meg nem az igazi. Méghozzá nem is gagyi, hanem egy Shimano M396-os. Fékerőnek nincsen híján, csomaggal megpakolva is működni fog akár az Alpokban is.

bikemag.hu/kerekparoselet.hu/freeimages.com