Jump to content

Ettől a bringától eldobod az agyad

2016. 09. 06. 11:19

 A 3D-s nyomtatás már egy ideje járja hódítóútját. Szinte mindent reprodukálnak ezzel a technokógiával, ugyan miért lenne más egy kerékpár. Ez a kerékpár azonban más kerékpár. Ez ugyanis úgynevezett "okosbiciaj", amely számos dologgal segíti a gazdáját, például akkor, ha megéhezik...

Az "okoskerékpárt" egy tervezőcsapat alkotta meg, amely a hírek szerint sorozatgyártásba is ekrül nemsokára. Persze, mint a luxuscikkek általában, úgy ez a bicaj sem lesz tömeggyártás, csak a legszerencsésebbek kaparinthatják meg, a hírek szerint 100 darab készül belőle. A bicikli természetesen egyedi megjelenésű lesz és számos extrát tartalmaz majd, így például a bluetooth eszközzel felszerelt kormány kiszámítja és megmondja mikor érdemes megállni, vagy épp félrehúzni a kormányt, netán elkanyarodni, hogy odaérjünk a kívánt úticélhoz.

A kétkerekű jármű természetesen kompatibilis lesz az okostelefonkkal, így az úgynevezett „My Bike” alkalmazás segítségével értesíti a kerékpár gazdáját a jármű állapotáról, sőt segítő funckiói között megtalálható a a lámpa felkapcsolására figyelmeztető jelzés is. Ha ez még nem lenne elegendő, akkor van még más is. A kerékpár törődik a gazdájával, szívén viseli annak táplálkozását is. Na jó, ez persze így túlzás, ám van olyan funkció rajta, amely figyelmezteti, hogy enni kéne és megmutatja a környéken található éttermeket, és boltokat is.

A kerékpár egyedi kialakítású, igen dizájnos, ám nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert megkönnyíti a városi bicajozást a beépített szenzorok és a telefonos okos alkalmazás használatának köszönhetően.

(Forrás: kerekparoselet.hu/Fotó:twitter)