Jump to content

Praktikus és még jó is, mi az? Összecsukható bicaj!

2016. 09. 07. 11:31

A kerékpározás idehaza virágkorát éli. Még annak ellenére is, hogy a fővárosi önkormányzat háza táján és úgy általában a városvezetők többsége - tisztelet a kivételnek - füle botját sem mozdítja a kérékpáros utak és a kerékpáros közlekedés fejleszétésének érdekében. A kerékpárosok imádnak kerékpározni. Viszont nem midenki "vasember", van aki ha elered az eső inkább felpattanna a buszra mondjuk. De a bicajjal ezt nem lehet. Pontosabban, lehet, de csak az összecsukhatóval.

A kerékpározásra manapság nem feltétlenül, mint sportra, hanem közlekedési alternatívára gondolunk. Igen ám, de a normál kerékpároknál felvetődnek olyan problémák, amelyek miatt többen inkább nem pattannak nyeregbe. Ilyen az esetleges eső, a tárolási gondok, távolság, terepviszonyok, stb. Ezekre a gondokra nyújt megoldást az összecsukható kerékpár.
A művelet pár másodperc alatt megoldható, majd magát a járművet csomagként, bárhol könnyen szállíthatjuk. Így kikerüljük a rossz időt, a terepviszonyokkal a busznak kell megküzdenie és még a tárolás is egyszerű. Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen kerékpár összecsukva, csomagolva mennyire súlyos teher. Miután ezek a bringák már igen jó és korszerű anyagokból vannak összeszerelve, a súlyúk sem olyan "vaskos", mint a hagyományos testvéreiké, tehát a cipelés sem jelent nagy terhet.

A legismertebb összecsukható kerékpár talán a Tern.

A Tern kerékpárok az egyik legnépszerűbb és legjobb ár-érték arányú biciklik a minőségi összecsukható kerékpárok piacán. Az első külföldi gyártású összecsukható kerékpár márka, melynek hivatalos magyarországi forgalmazója van bemutatóteremmel, ahol a kerékpárokat ki is lehet próbálni. A cég célkitűzése a legoptimálisabb városi közlekedési eszközök megalkotása.

Mitől olyan jó? Az összecsukható kerékpárok tulajdonságai

- Gyors összecsukás: 10 másodperc alatt, 3 egyszerű mozdulattal összecsukhatóak.
- Könnyű súly: átlag 11kg (felszereltségtől függően változik)
- Több féle kerékméret: 20-as, 24-es és 26 colos kerékpárok, hogy minden igénynek megfeleljenek
- Rengeteg kiegészítő: minden, amire csak szükség lehet kerékpározáskor (csomagtartók, táskák, lámpák, hordozó zsákok, láncvédő…)
- Több mint 20 féle modell: mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kialakítású és felszereltségű kerékpárt

(Forrás: kerekparoselet.hu/Fotó:thebikeinstitute.ie)