Jump to content

Ha nem akarsz elfáradni, ez a Te bringád

2016. 09. 26. 12:28

Első blikkre ez egy hegyi kerékpár, egy mountainbike, ám a gyártó azt írja, hogy ez egy elektromos motor, amely akár 45 km/h-ás sebességre is képes. Az 500-1300 wattos motor a vázba van építve, van benne egy 1000 töltést bíró lithiumos akkumulátor. Látványra nagyon "kemény" és bizony az ára is az, hiszen 4000 és 8000 euró között mozog.

A kerékpár robosztus váza a repülőgépgyártásban is használt aluminiumból készül. A gépen beépített ledes lámpák vannak, ennek köszönhetően kicsit valóban motoros a beütés. Főleg, hogy van egy úgynevezett fejidom, amelynek a tetején elhelyeztek egy kijelzőt és azon lehet az akku töltösségét és a sebességet figyelni. Az elektromotor a hátsó kereket hajtja direktben, a megállásról pedig tárcsafékek gondoskodnak.

Többféle vázformával rendelhető a Grace a felhasználási területtől függően, a gyártó viszont bármire nyitott, akár saját tervezési vázat is legyárt az ügyfélnek, ha arra van igény. A strapabíró masszív szerkezetnek köszönhetően a géppel terepen is bátran közlekedhetünk, országúton túrázhatunk, vagy munkahelyi ingázásra is használhatjuk, mindent kibír.

A Grace bringák elnézést, motorok Németországban kézzel készülnek a Michael Hecken és Karl-Heinz Nicolai által 2008-ban alapított cégnél. Olyan jól sikerült holmiról van szó, hogy 2010-ben a Smart Ebike megépítésével is őket bízta meg a Daimler. A Grace Ebike sportos, egyben ha kell meglepően gyors, környezetbarát jármű, mindenképpen jó gondolat.

(Forrás: kerekparoselet.hu;extremsportok.hu/Fotó:twitter.com)