Jump to content

Hárommillás bicajok

2017. 08. 13. 15:47

Nem mondunk újdonságot azzal, ha eláruljuk, hogy vannak kerékpárok - jellemzően profi versenyzők használják ezeket, amelyek többe kerülnek, mint egy vadiúj autó. A  CNBC készített egy összeállítást ezekről a biciklikről. Jelenlegi áruk tízezer font körül mozog, ennyiért már új Dacia Sanderot vagy Nissan Versát lehet vásárolni.

A brit Evans Cycles által fejlesztett BMC Teammachine-t sokan a világ legnyerőbb kerékpárjának tartják, annyi versenyt nyertek vele. A 10 ezer fontos árért cserébe már elektromos váltót és tárcsaféket is ad a gyártó.

Forrás: Evans Cycles

A legtöbb speciális kerékpár váza karbon-ötvözetből készül, ezek közül is kiemelkedik a német Canyon Ultimate CF Evo névre keresztelt modellje, mely 11 600 fontba kerül. Ennyi pénzért valószínűleg a világ egyik legkönnyebb biciklijét tekerheti, az, aki hajlandó megfizetni az árát, hiszen a váz anyaga a japán védelmi minisztérium tesztjén is átment - írja a CNBC.

A limitált példányszám is jócskán megdobja az árat. Az egyik olasz gyártó például Ernesto Colnago vállalkozó 85. születésnapjára fejlesztett egy járgányt, melyből stílszerűen mindössze 85 darab készült. Aki ezek közül egyet megvesz kicsit több mint 3 millió forintért, az elmondhatja, hogy ugyanolyan bicaja van, mint Luca di Montezemolo volt Ferrari-főnöknek.

Forrás: Sigmasport

A speciális fejlesztés miatt kérik meg az árát attól, aki a Cervelo triatlonra fejlesztett biciklijét vásárolja meg. Nem valószínű, hogy valaki példál mindennapi használatra, munkábajárásra vásárolná meg ezt a futurisztikus gépet, de nem lehet tudni, ugye. Érdekesség, hogy a váltók már vezeték nélkül működnek, így a kábeleket is sikerült megspórolni. Jelenlegi ára 4,5 millió forint.

Forrás: Cervelo

 

(Forrás: kerekparoselet.hu; portfolio.hu)