Jump to content

007-es bringás hátizsákja

2017. 12. 16. 11:12

A Deuter Giga Bike James Bond filmbe is beillene, ha mondjuk a 007-es nem az aktuális szupersportkocsikkal, hanem éppen kerékpárral lenne kénytelen teljesíteni egy küldetést. Könnyen elképzelhetjük, ahogy Őfelsége titkosszolgálatának központjában éppen magyarázzák Mr. Bondnak, mi mindent tudhat egyik hátizsák…

Hőkövető rakétát éppen nem rejt egyik rekesz sem, de azért nem vagyok biztos benne, hogy ha nem lenne itt előttem a hátizsák, fel tudnám-e sorolni az összes funkcióját… Tényleg minden eshetőségre gondolt fejlesztője és minden elemét ergonómikusan, logikusan alakították ki. Nincsenek véletlenek, ritkán jelenthetjük ki egy gyártóról, hogy a legjobb, de a zsákok tekintetében több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkező Deuter esetében ezt meg lehet kockáztatni.

Hans Deuter 1898-ban alapította az augusburgi üzemet, a postának és a hadseregnek gyártottak különböző zsákokat, táskákat, sátrakat, különböző felszereléseket. Mint tudjuk, a katonai felhasználásnál nincs pardon, tökéletesen teljesíteni kell a funkciót, ugyanakkor költséghatékony gyártásra kell törekedni. Nem véletlen, hogy óriási tapasztalat gyűlt össze a germán cégnél, amit túrafelszerelések gyártásánál is tovább kamatoztattak.

 

A kerékpározásban gyakorlatilag a mountain bike megszületésétől jelen vannak, az első fejlesztések Andi Heckmair, a TransAlp szülőatyjának nevéhez köthetők. Hackmair, aki korábban hegyivezető volt, minden igényét megismerte a hegyeikerépáros túrázóknak, azokét is, akik többnapos kirándulásra vállalkoztak. 1990-től dedikáltan bringás hátizsákokat kezdtek gyártani, Bike 1 néven. Azóta többféle méretben és felhasználásra kínálnak bringás hátizsákokat és nem csak hátizsákokat… Mondjuk ki, lehetetlen, hogy ne találd meg a kínálatukban pontosan azt a modellt, amire szükséged van!

(Forrás: bikemag.hu / fotó: pixabay.com)