Jump to content

Dupla Astana győzelem a Tour of Oman király szakaszán

2018. 02. 19. 16:40

Az Astana-nak jól sikerült az ománi kör 5. napja is, miután Magnus Cort megnyerte a 4. szakaszt, az ötödiken kettős győzelmet arattak, Miguel Angel Lopez szerezte meg a szakaszgyőzelmet, míg a 2. helyével Alexey Lutsenko áll az összetettben az élre.

A felvezetőnkben említett módon alakultak a dolgok a Tour of Oman első négy szakaszán, az elsőn a sprinterek villogtak, Bryan Coquard verte meg Cavendish-t, Nizzolo-t és Bouhanni-t, a másodikon Nathan Haas mutatta meg, hogy képes meglepni a legnagyobb egynapos menőket, és a sprinten legyőzte Greg Van Avermaet-t.

Van Avermaet nem csüggedt, a harmadik szakaszon csapata segítségével visszavágott és 3 másodperc időkülönbséggel nyerte az etapot Rui Costa és Lutsenko előtt. A 4. napon egy meglepetés ember, Magnus Cort, győzött, az Astana csapata sokat tett azért, hogy a dán sprinternek ne legyenek ott a vetélytársai a hajrában.

Az 5. napon, a király szakaszon, várhatóan eldől, hogy ki lesz az ománi kör összetett győztese, az Astana ezen a napon is kezébe vette az irányítást, az utolsó, átlag 10% meredekségű emelkedőn a 30 fok feletti hőségben a kolumbiai Miguel Angel Lopez és a kazah Alexey Lutsenko duója szakadt el a többiektől és 12 másodperc előnnyel kettős Astana sikert arattak az összetett szempontjából mindent eldöntő emelkedőn. Lopez nyerte a szakaszt, míg Lutsenko az összetett élére ugrott a második helyével. Ma az utolsó napon nem valószínű változás az összetettben, a dombos terep ellenére mindenki mezőnybefutót vár.

(Forrás: bikemag.hu)